Hoe Een Schotelantenne-regenboog In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Schotelantenne-regenboog In Te Stellen
Hoe Een Schotelantenne-regenboog In Te Stellen

Video: Hoe Een Schotelantenne-regenboog In Te Stellen

Video: Hoe Een Schotelantenne-regenboog In Te Stellen
Video: Schotel antenne 2024, Mei
Anonim

Aanbieder "Raduga TV" biedt in zijn pakketten betaalde satelliet-digitale televisiezenders voor het kijken van het hele gezin. Naast het uitzenden van programma's van externe producenten, biedt Raduga TV ook een eigen product aan onder het merk Club 100, zoals Illusion +, Russian Illusion, Zoo, Eurokino en Detsky. Het satellietdekkingsgebied bestrijkt volledig het gehele grondgebied van de Russische Federatie en de GOS-landen. Om zenders te bekijken, moet u de antenne voor ontvangst installeren en configureren.

Hoe een schotelantenne-regenboog in te stellen
Hoe een schotelantenne-regenboog in te stellen

Het is nodig

  • - Ku-band lineaire converter;
  • - satelliettuner met een CI-slot of met de mogelijkheid om Irdeto 2-codering te ontvangen.

instructies:

Stap 1

Installeer de satellietschotel op een plaats waar er geen obstakels voor zijn - een muur van een hoog gebouw of hoge bomen. Om het signaal van de Raduga TV-aanbieder te ontvangen, heb je een schotel nodig met een diameter van minimaal 90 cm, een satellietontvanger (tuner) die een signaal kan ontvangen dat is gecodeerd in Irdeto 2, of een die een CI-slot heeft voor het installeren van een toegangskaart tot digitale zenders en een Ku-range.

Stap 2

Bepaal of je locatie binnen het dekkingsgebied van de Raduga TV-aanbieder valt en welke antennediameter nodig is om het signaal te ontvangen. Draai de antenne naar ABS-satelliet 1 75e, 75 graden E. Gebruik hiervoor de site www.dishpointer.com, waar u de naam van uw stad of de geografische coördinaten in de zoekbalk invoert

Stap 3

Selecteer vervolgens op de satellietkaart de locatie van uw huis en klik erop. Onder de zoekbalk bevindt zich een vervolgkeuzemenu met de naam van de satellieten. Selecteer ABS 1. De groene straal geeft de richting aan, en de azimut naar de satelliet, de hoek van de antenne (kanteling van de spiegel) en de mate van rotatie van de converter worden onderaan aangegeven.

Stap 4

Verbind een coaxkabel via de F-connectoren van de converter met de ontvanger, en deze met de TV. Zet de tuner aan, stem het kanaal van de ontvanger af op de tv. De televisieaanbieder Raduga TV zendt uit vanaf transponders: 12548v22000 en 12610v22000, waarbij het eerste cijfer de frequentie is, v de verticale polarisatie en het tweede de stroomsnelheid.

Stap 5

Voer deze gegevens in de ontvanger in met behulp van de afstandsbediening. Begin de antenne langzaam naar links en rechts te draaien totdat een stabiel signaal verschijnt. Op dit moment verandert de waarde van de kwaliteit en signaalsterkte in het kanaalinstellingsvenster op de tv. Repareer het, draai de converter om een sterkere waarde te bereiken en repareer het. Voor een nauwkeurigere instelling kunt u speciale apparaten gebruiken.

Aanbevolen: