Hoe Een Schotelantenne "Express" In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Schotelantenne "Express" In Te Stellen
Hoe Een Schotelantenne "Express" In Te Stellen

Video: Hoe Een Schotelantenne "Express" In Te Stellen

Video: Hoe Een Schotelantenne
Video: Obelink Sahara Deluxe Bell tent opzetten | Instructievideo | Obelink 2024, Mei
Anonim

Steeds meer mensen stappen nu over op satelliettelevisie, omdat het heeft veel voordelen. Dit is een hoge beeldkwaliteit, een grote verscheidenheid aan kanalen, onafhankelijkheid van operators, enz. Maar om ervoor te zorgen dat uw persoonlijke "Express"-antenne kanalen in hoge kwaliteit kan uitzenden, moet u deze correct instellen.

Hoe een schotelantenne op te zetten
Hoe een schotelantenne op te zetten

Noodzakelijk

  • - een set satellietapparatuur;
  • - tang.

instructies:

Stap 1

Zoek een geschikte locatie voor de schotelantenne. Houd er rekening mee dat het erg gevoelig is voor de omgeving. Een boom die in het pad van een satellietsignaal staat, kan bijvoorbeeld de ontvangst geheel of gedeeltelijk "blokkeren". Het is noodzakelijk om te proberen interferentie in het signaalpad te elimineren en daardoor de spiegel (plaat) diagonaal groter te maken.

Stap 2

Wanneer alle draden zijn aangesloten, gaat u verder met het afstemmen van de antenne (schieten). Het schieten begint vanaf de centrale kop. Deze moet op Sirius staan. Stel de frequentie in op 11766, polarisatie "H" en snelheid 27500 in de ontvanger. Er zijn 2 strepen op de ontvanger: rood, dat het signaal van de satelliet aangeeft en de schotel aansluit, en geel, dat de signaalsterkte van de satelliet aangeeft. Als de antenne correct is aangesloten, moet het signaalniveau ongeveer 40% zijn.

Stap 3

Ga nu naar de schotel zelf om de signaalkwaliteit aan te passen. Draai de antenne omhoog en naar links totdat deze stopt, en dan, op zoek naar de beste signaalsterkte, draai hem langzaam helemaal van links naar rechts en laat hem dan zakken. Ga door met deze stappen totdat het signaal is gevonden. Wanneer het wordt gevangen, verschijnt er een gele balk. Als het je is gelukt om in de satelliet te komen, zal deze ongeveer 21% laten zien. Bevestig de antenne in deze positie. Laat hem dan iets zakken en draai hem voorzichtig naar links. Let op kwaliteitsveranderingen. Zet de antenne terug in de oorspronkelijke positie als deze is afgenomen. Draai vervolgens iets naar rechts (vergeet niet het signaalniveau in de gaten te houden) en breng op dezelfde manier de antenne omhoog en omlaag.

Stap 4

Het signaal zou met 40% opgevangen moeten worden, maar dit is niet genoeg, omdat met deze indicator het tv-kijken kan worden onderbroken door de minste wind of regen. Draai daarom de converter met de klok mee en vervolgens tegen de klok in en kijk in welke stand de signaalkwaliteit zal toenemen. Als de montage het toelaat, probeer dan eerst de converter dichter bij de antenne te brengen en verplaats hem dan weg. Dit heeft ook effect, maar de lengte van de beugel voor de middenconverter is meestal afgestemd op de lengte. De normale signaalkwaliteit wordt beschouwd als 65-70%.

Aanbevolen: