Hoe Maak Je Een Borduurpatroon Van Een Foto

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Borduurpatroon Van Een Foto
Hoe Maak Je Een Borduurpatroon Van Een Foto

Video: Hoe Maak Je Een Borduurpatroon Van Een Foto

Video: Hoe Maak Je Een Borduurpatroon Van Een Foto
Video: Digitizing Images for Embroidery - Easy How To Guide 2024, April
Anonim

Borduren is leuk. Maar het is niet altijd mogelijk om een tekening te vinden die je leuk vindt. U kunt het echter zelf maken van elke afbeelding. Het is helemaal niet moeilijk.

Hoe maak je een borduurpatroon van een foto
Hoe maak je een borduurpatroon van een foto

Het is nodig

Adobe Photoshop-programma

instructies:

Stap 1

Als je nooit een borduurpatroon tegenkomt dat je zou inspireren, of als je een uniek geborduurd canvas wilt maken dat niemand anders zal hebben, dan helpen een computer en een photoshop-programma je hierbij. Open de afbeelding waarvan u een borduurontwerp wilt maken. Selecteer het hoofdmenu item Afbeelding - Aanpassingen - Posterize. Houd er rekening mee dat hoe lager de niveaus die u instelt, hoe minder kleuren er in de afbeelding overblijven. Met deze stap kunt u te veel kleurzweem verwijderen.

Stap 2

Selecteer het hoofdmenu-item Filter - Pixelate - Mozaïek. In dit filter geldt: hoe kleiner de celgrootte, hoe meer vierkanten je krijgt. Je kunt bijvoorbeeld 6 zetten. Na het toepassen van dit filter zal de hele afbeelding uit veel vierkanten bestaan.

Stap 3

Als de afbeelding die u als basis hebt gekozen klein is, selecteert u het hoofdmenu-item Afbeelding - Afbeeldingsgrootte en vergroot u de afbeelding erin.

Stap 4

Om de waas van de vierkanten te verwijderen nadat ze zijn vergroot, past u meerdere keren een verscherpingsfilter op de afbeelding toe. Selecteer hiervoor het hoofdmenu-item Filter - Verscherpen - Verscherpen.

Stap 5

Om te borduren was het handig om de afbeelding te verdelen in vierkanten van 10 bij 10. Gebruik de sneltoets Ctrl + R, waarna links en boven linialen verschijnen. Gebruik de muis om de hulplijnen uit deze linialen te slepen en markeer het midden van de afbeelding.

Stap 6

Selecteer het lijngereedschap en gebruik het om verticale en horizontale lijnen langs de hulplijnen te tekenen. Teken elke 10 cellen lijnen. Het resultaat is een afbeelding die bestaat uit kleine vierkantjes en gemarkeerd is met grotere vierkanten.

Stap 7

Nu kunt u de resulterende afbeelding afdrukken, de draden kiezen die overeenkomen met de kleuren en beginnen met borduren.

Aanbevolen: