Hoe Maak Je Een Foto Met Een Webcam

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Foto Met Een Webcam
Hoe Maak Je Een Foto Met Een Webcam

Video: Hoe Maak Je Een Foto Met Een Webcam

Video: Hoe Maak Je Een Foto Met Een Webcam
Video: Tutorial on how to take a picture with your webcam on your desktop or laptop 2024, April
Anonim

Meestal wordt een webcam gebruikt om een videosignaal via internet te verzenden. Dankzij deze functie kunt u communiceren met uw dierbaren en vrienden en hun gezicht zien, zelfs als u door grote afstanden van elkaar verwijderd bent. Soms moet u echter een foto maken met een webcam.

hoe maak je een foto met een webcamera
hoe maak je een foto met een webcamera

instructies:

Stap 1

Welke webcamera je ook hebt, ingebouwd in een laptop of als extra apparaat, je kunt er een foto mee maken dankzij een speciaal programma dat meestal met de apparatuur op een schijf wordt meegeleverd.

Stap 2

Als je een HP laptop hebt, gebruik dan de HP Camera software. Zoek het via het "Start"-paneel, voer het uit en selecteer de instellingen voor de fotokwaliteit (grootte, contrast, helderheid) die u nodig hebt. Klik op het camerabeeld en je foto wordt opgeslagen in de map die je hebt opgegeven in de instellingen.

Stap 3

Om een foto van jezelf te maken met een webcam op een Asus-laptop, kun je het vooraf geïnstalleerde hulpprogramma Asus Camera Screen Saver gebruiken.

Stap 4

Om een foto van een Samsung laptop-webcamera te krijgen, is het beter om programma's te gebruiken die niet in de kit zitten. Download hiervoor een van de hulpprogramma's6 "WebcamMax", "Crystal Eye", "OrbiCam". Ze hebben allemaal een interface die zelfs voor onervaren gebruikers begrijpelijk is, zodat ze het gemakkelijk maken om foto's van elke webcamera te krijgen.

Stap 5

U kunt ook op bijna elke laptop of computer een foto maken door de map Scanners en camera's te openen, uw webcam te zoeken en op de knop Vastleggen te klikken. Naast de apparaatafbeelding ziet u de resulterende foto. Klik erop en ga naar het gedeelte "Volgende", geef de foto een naam en een map om het bestand op te slaan.

Stap 6

Als het je is gelukt om een foto te maken met een webcamera, kun je deze in elke grafische editor wijzigen. Hiervoor kan zowel elementair "Paint" als meer geavanceerd "Adobe Photoshop" worden gebruikt.

Aanbevolen: