Hoe Maak Je Een Foto Van Het Scherm

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Foto Van Het Scherm
Hoe Maak Je Een Foto Van Het Scherm

Video: Hoe Maak Je Een Foto Van Het Scherm

Video: Hoe Maak Je Een Foto Van Het Scherm
Video: Hoe maak ik een screenshot in Windows? 2024, Maart
Anonim

Er zijn situaties waarin u iemand alles moet laten zien wat momenteel op het beeldscherm wordt weergegeven. Een dergelijke behoefte kan zich bijvoorbeeld voordoen tijdens correspondentie met de technische ondersteuningsdienst, wanneer u het probleem met uw computer niet nauwkeurig in woorden kunt beschrijven en het veel effectiever is om het duidelijk in de vorm van een afbeelding weer te geven. Wat de reden ook is, het maken van een foto van uw beeldscherm zou niet al te moeilijk moeten zijn, vooral als u de onderstaande richtlijnen volgt.

Hoe maak je een foto van het scherm
Hoe maak je een foto van het scherm

instructies:

Stap 1

Bereid het gebied voor dat u wilt fotograferen. Als het een browservenster is, zorg er dan voor dat het open is en niet overlapt met andere toepassingen.

Stap 2

Zoek de PrintScreen-toets op uw toetsenbord. Het bevindt zich meestal rechts van de F12-toets en boven de Insert-toets. Druk eenmaal op de toets, nu is het beeldscherm volledig gekopieerd.

Als je niet het hele scherm wilt fotograferen, maar alleen een specifiek browservenster, focus je erop met een muisklik en druk je vervolgens op de toetsencombinatie Alt + PrtScr (PrintScreen). Het gewenste venster is naar het klembord gekopieerd.

Stap 3

Open een grafische editor die op uw computer is geïnstalleerd. De beste optie is Paint of Adobe Photoshop. Maak een nieuw bestand wanneer de editor start. Kies in het menu "Bewerken" voor "Plakken", waarna het gefotografeerde schermbeeld in de editor verschijnt.

Snijd desgewenst onnodige elementen weg met het gereedschap Frame als u Photoshop gebruikt voor bewerking.

Sla het bestand op in het formaat dat u nodig heeft. Het is het beste om als laatste redmiddel het JPEG-formaat of

Open een nieuw Word-document en druk op Ctrl + V (of in het menu "Bewerken - Plakken"). De resulterende schermafbeelding wordt in het document ingevoegd. Sla het document op en verzend het vervolgens als bijgevoegd bestand.

Aanbevolen: