Hoe De Datum In De Camera Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Datum In De Camera Te Verwijderen
Hoe De Datum In De Camera Te Verwijderen

Video: Hoe De Datum In De Camera Te Verwijderen

Video: Hoe De Datum In De Camera Te Verwijderen
Video: Nieuwe straf op middelbare school: alleen in de pauze naar de wc 2024, Mei
Anonim

Het weergeven van de datum van de foto in een foto is altijd een handige functie geweest, maar niet altijd gepast. Zo zal een portret- of trouwfoto met deze datum in de hoek er niet uitzien als een kunstwerk, maar als een routine. Daarom is het soms nodig om de datum in de camera te verwijderen.

Hoe de datum in de camera te verwijderen
Hoe de datum in de camera te verwijderen

instructies:

Stap 1

Installeer ACDSee Pro 2. Open vervolgens de foto via dit programma. Klik op "Bestand" / "Opslaan als …". Schakel daarna het selectievakje naast het item "Metadata opslaan" uit en stel, indien nodig, de vereiste compressieparameters voor de foto in. Noteer de bestandsnaam en klik op de knop "Opslaan". Hierdoor wordt de datum van de foto uit het bestand gewist.

Stap 2

Gebruik Photoshop. Open de gewenste foto, zoom in op het gebied met de datum en selecteer de Clone Stamp Tool (waarde 17). Klik vervolgens op het lege gedeelte van de foto bij de datum terwijl u de Alt-knop ingedrukt houdt. Laat de knop los en klik op de datum. Tijdens het klonen verschijnt er een kruis, dat de locatie van de fragmentverwijdering aangeeft.

Stap 3

Onthoud dat hoe hoger de waarde van het gereedschap, hoe moeilijker het is om de gekloonde afbeelding duidelijk te laten overvloeien. Neem de tijd en wees uiterst voorzichtig bij het kiezen van te klonen objecten op de foto.

Stap 4

Zet de modusknop op uw camera op Auto (of selecteer deze positie in het menu). U kunt deze instelling ook maken in de modus SCN of M. Nadat u de modus Auto hebt ingesteld, selecteert u het menu-item Datumstempel en drukt u op de func./set-knop.

Stap 5

Gebruik vervolgens de knoppen "omhoog" en "omlaag" om de modus L te selecteren. Gebruik de knoppen "links" en "rechts" om het menu-item "Datum en tijd" te selecteren. Het niet-afdrukbare gebied wordt grijs weergegeven. Wanneer u op de knop "Menu" drukt, kunt u ook naar de modus "Datum en tijd" schakelen met dezelfde "rechts"- en "links"-knoppen.

Stap 6

Gebruik het programma Photo Stamp Remover, waarmee je gemakkelijk ongewenste objecten van een foto kunt verwijderen en in het algemeen kunt corrigeren. Het programma vult het geselecteerde object automatisch met een textuur die wordt gegenereerd uit pixels rond het object. Op deze manier kunnen veel foto's binnen enkele minuten worden verwerkt.

Aanbevolen: