Hoe De Flitser Van De Camera Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Flitser Van De Camera Te Verwijderen
Hoe De Flitser Van De Camera Te Verwijderen

Video: Hoe De Flitser Van De Camera Te Verwijderen

Video: Hoe De Flitser Van De Camera Te Verwijderen
Video: How to Remove a Stuck Yongnuo Speedlite Flash (YN560-ii) from a Canon T5i Camera 2024, Mei
Anonim

Natuurlijk is flitser een belangrijk ding op de camera van een hobbyist. Sommige professionals (tenzij ze natuurlijk niet in een studio werken) gebruiken het liever niet. Ook jij kunt je in een omgeving bevinden waar de flits het beeldmateriaal alleen maar bederft. Hoe het te verwijderen?

Hoe de flitser van de camera te verwijderen
Hoe de flitser van de camera te verwijderen

instructies:

Stap 1

Als je een gewone digitale camera hebt. De flitser is verwijderd in de instellingen. Soms is hier zelfs een speciale knop voor. Kun je het niet vinden? Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van uw cameramodel. Als dit niet mogelijk is en het toestel blijft fotograferen met de flitser, zet dan de automatische stand uit. Je kunt in de handmatige modus fotograferen, maar dan zul je zelf de lichtparameters moeten aanpassen. Als u hier niet bekend mee bent, kunt u het personeel beter niet riskeren, maar later leren. Uw camera heeft waarschijnlijk een flitsloze modus - deze is essentieel voor opnamen in musea en vergelijkbare plaatsen.

Stap 2

Als u een DSLR of een geavanceerde digitale camera met een pop-upflitser hebt, is de taak eenvoudiger. Er kan zich echter nog een probleem voordoen: hoe u de flitser sluit. Bij de meeste modellen wordt het eenvoudig ingetrokken met een lichte neerwaartse beweging van de hand. De opnamemodus zonder flits is zeker aanwezig - en zet hem aan. Toegegeven, de eigenaren van een dergelijke camera moeten de instellingen zelfstandig in de handmatige modus kunnen instellen. Deze laatste worden op de camera aangeduid als "A", "M", "P".

Stap 3

Wil je fotograferen in de automatische modus? Onderzoek de camera-instellingen. Het menu zal zeker een item op de flits hebben. U moet Auto Flash of Auto Flash On uitschakelen. Bij sommige modellen worden de flitsinstellingen geopend door op de knop met de bliksemschicht te drukken.

Stap 4

Wat als de foto al gemaakt is, en nu pas duidelijk werd dat de flits hier duidelijk niet op zijn plaats was? Weg met de gevolgen. Gebruik een grafische editor. Het beste is natuurlijk om voor Photoshop te kiezen. De laatste, CS5, heeft een functie om flitsverblinding te verwijderen. In eerdere modellen kunnen de methoden heel verschillend zijn. Lessen vind je op internet. Om rode ogen te verwijderen, wat ook voorkomt bij het fotograferen met flitser, is een speciaal hulpmiddel beschikbaar in alle versies van Photoshop.

Aanbevolen: