Een Portofoon Opladen Charge

Inhoudsopgave:

Een Portofoon Opladen Charge
Een Portofoon Opladen Charge

Video: Een Portofoon Opladen Charge

Video: Een Portofoon Opladen Charge
Video: Functies van de portofoon 2024, Mei
Anonim

Walkietalkies zijn onmisbaar bij het wandelen, bij sportwedstrijden - overal waar u onafhankelijk wilt zijn van mobiele netwerken. Net als bij telefoons, werken veel ervan op batterijen die periodiek moeten worden opgeladen.

Een portofoon opladen charge
Een portofoon opladen charge

instructies:

Stap 1

Koop twee identieke batterijen of een oplaadbaar batterijpakket. Ze moeten geschikt zijn voor uw portofoon, zowel wat betreft elektrische parameters als vormfactor.

Stap 2

Als de door u gekochte batterijen lithium-ion, lithium-polymeer, lithium-ijzer of iets dergelijks zijn, die enige vorm van lithium bevatten, gebruik dan alleen door de fabriek geleverde apparaten om ze op te laden. Zelfgemaakte opladers zijn ook geschikt voor lood-, nikkel-cadmium- en nikkel-metaalhydridebatterijen.

Stap 3

Laad met de lader eerst de ene accu of set op, dan de andere. Volg bij het opladen de aanbevelingen van de batterijfabrikant voor laadstroom en gebruiksduur.

Stap 4

Installeer een van de kits in de portofoon. Nadat de lading is opgebruikt, verandert u deze in een andere en laadt u de vorige op. Gebruik in de toekomst altijd de ene kit terwijl de andere wordt opgeladen, en verwissel ze dan.

Stap 5

Gebruik een speciaal apparaat bestaande uit een voltmeter en een belasting om versleten elementen in de set te identificeren. Vervang ze alleen door nieuwe, niet de hele set. Maar als de batterijen lithium zijn en de hele set in een enkele behuizing wordt geplaatst, vervang deze dan volledig als deze versleten is.

Stap 6

Sommige portofoons zijn uitgerust met speciale oplaadhouders. Ze lijken op de basis waarop de handsets van DECT-telefoons zijn geïnstalleerd, maar in tegenstelling tot de laatste bevatten ze niets behalve een oplader. Met sommige kunt u tegelijkertijd batterijen opladen in twee identieke radio's. Laat de laadstations 's nachts in deze apparaten staan als ze toch niet in gebruik zijn. Plaats de portofoon nooit in de oplader als er conventionele alkalinebatterijen in zijn geplaatst in plaats van oplaadbare batterijen.

Aanbevolen: