Hoe Kies Je Een Draagbare Oplader?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Draagbare Oplader?
Hoe Kies Je Een Draagbare Oplader?

Video: Hoe Kies Je Een Draagbare Oplader?

Video: Hoe Kies Je Een Draagbare Oplader?
Video: Hoe kies ik de juiste laadpaal? 2024, Mei
Anonim

De batterij van een smartphone of tablet is altijd op het verkeerde moment leeg en niet in alle gevallen is er een stopcontact in de buurt om de gadget op te laden. Voor dergelijke situaties zijn er draagbare opladers waarmee je overal je batterij kunt opladen. Hoe verschillen ze van elkaar en hoe kies je een draagbare oplader?

Hoe kies je een draagbare oplader?
Hoe kies je een draagbare oplader?

instructies:

Stap 1

Het belangrijkste technische kenmerk van een draagbare oplader (ook wel PowerBank genoemd) is de capaciteit. Het wordt gemeten in milliampère-uren, en hoe meer hoe beter. Als je dit apparaat bijvoorbeeld gebruikt om je smartphone op te laden, is het wenselijk dat de capaciteit van de draagbare batterij twee tot drie keer de capaciteit van je eigen batterij van je gadget is. Hiermee laad je je mobiele telefoon twee of drie keer weer volledig op, wat vooral handig is op reis.

Stap 2

Toegegeven, hoe groter de capaciteit van een draagbare oplader, hoe meer hij weegt en ruimte in beslag neemt. Dus als dit voor jou belangrijk is, zoek dan naar een balans tussen compactheid en milliampère-uren. Voor sommige apparaten, zoals een mp3-speler of draadloze koptelefoon, is een grote externe batterij wellicht niet nodig.

Stap 3

De laadsnelheid kan ook verschillen, dit is afhankelijk van de stroomsterkte. Ontdek hoeveel ampère je nodig hebt om je apparaat op te laden en vergeet dit cijfer niet bij het kiezen van een draagbare oplader. De meeste moderne smartphones die de Quick Charge-functie ondersteunen, hebben een stroomsterkte van 1 A of zelfs 2 A nodig, en als je ze oplaadt vanaf een bron met een stroomsterkte van 0,5 A, kost dat veel tijd.

Stap 4

Het aantal connectoren op de draagbare oplader kan ook van belang zijn. Opeens wil je er twee gadgets tegelijk op aansluiten, of zelfs drie!

Stap 5

Sommige draagbare opladers hebben een zonnepaneel waarmee ze kunnen worden opgeladen terwijl ze niet in de buurt van een stopcontact zijn. Dit is een extra pluspunt van zo'n apparaat. Maak u echter geen illusies: de zonnebatterij kan hem niet snel opladen. Als je ergens in de natuur gaat uitrusten en besluit van de gelegenheid gebruik te maken om de lading van de zonnestralen weer aan te vullen, zorg er dan van tevoren voor en laat de oplader lange tijd in het licht staan.

Stap 6

Ook het gemak van de indicatoren, het ontwerp van de behuizing, het productiebedrijf en de aanwezigheid van eventuele extra functies kunnen belangrijk zijn bij het kiezen. Sommige modellen hebben bijvoorbeeld ingebouwde flashdrives, zaklampen, kaartlezers.

Aanbevolen: