Hoe Maak Je Je Android-smartphone Sneller?

Hoe Maak Je Je Android-smartphone Sneller?
Hoe Maak Je Je Android-smartphone Sneller?
Anonim

Een nieuwe smartphone is bijna altijd snel en stabiel. Maar na verloop van tijd zit het systeem vol met service-informatie, programma's en zelfs virussen, waardoor zelfs een krachtig 4-core vlaggenschip traag kan werken. Er zijn verschillende manieren om de prestaties van de machine te verbeteren.

Hoe maak je je Android-smartphone sneller?
Hoe maak je je Android-smartphone sneller?

De belangrijkste reden voor de trage werking van een smartphone zijn meestal programma's. Na de installatie lanceren de meeste van hen hun diensten, die constant actief zijn en het systeem doorzoeken op een bepaalde indicator (weer, tijd, locatie, enz.). Elke peiling is een instructie voor de processor, dus als er veel van dergelijke programma's zijn, wordt de processor zelfs in de inactieve modus bezet. Om nog maar te zwijgen van het RAM-geheugen van het apparaat, dat dit alles bevat.

Eenvoudige installatie

Deze methode is zelfs geschikt voor diegenen die niets van smartphones begrijpen. De snelheid van het werk wordt beïnvloed door de hoeveelheid van alles wat je op het scherm hebt. Als je 5 desktops hebt (schermen bij het bladeren) en je gebruikt er maar een of twee, verwijder dan gerust de rest. Hierdoor wordt het RAM-geheugen van het apparaat vrijgemaakt. Hetzelfde geldt voor widgets (panelen). Staan er onbekende panelen op het scherm? Verwijder ook. Nadat ze van het scherm zijn verdwenen, zullen ze niet van het apparaat verdwijnen, maar de optimalisatie van de smartphone ligt voor de hand. Meestal worden ze verwijderd door lang op het scherm te drukken en omhoog of omlaag te slepen.

Gevestigde fondsen

De meeste moderne apparaten hebben door de fabrikant geïnstalleerde tools om de smartphone te optimaliseren. Zo beschikt de LG G3 over SmartCleaning, waardoor de vrije ruimte op de SD-kaart groter wordt. De methode is niet effectief, omdat: Vanwege de eigenaardigheid van Android heeft de belasting van permanent geheugen met bestanden praktisch geen invloed op de prestaties. Mogelijk hebt u deze methode nodig voor het na het opschonen van het geheugen, maar daarover hieronder meer.

Programma's verwijderen

We gaan naar de smartphone-instellingen, zoeken naar het item "Toepassingen" of iets dergelijks en gaan vervolgens naar het tabblad "Alles". Deze lijst toont alle apps die je ooit op je smartphone hebt geïnstalleerd. Het moeilijkste is om het te bestuderen voor duidelijk onnodige toepassingen. Meestal zijn dit geanimeerde bureaubladachtergronden, games die je lange tijd niet hebt gespeeld, allerlei weerwidgets - kortom alle programma's die je had kunnen installeren, gewoon om "te zien wat het is". Dit alles moet worden verwijderd, maar pas op dat u niet verwijdert wat u gebruikt. De namen van deze programma's moeten bekend voorkomen. U kunt niets belangrijks verwijderen, omdat het systeem om rechten zal vragen die niet zo gemakkelijk te verkrijgen zijn.

Na het verwijderen van alle programma's komen de bovengenoemde standaardhulpprogramma's voor het optimaliseren van uw smartphone van pas. Als ze er niet zijn, is het goed, je kunt altijd analogen voor deze taak downloaden van Google Play.

Toepassingen van derden

Het gebruik van dit item wordt niet aanbevolen voor diegenen die niet eens een idee hebben van hoe het apparaat werkt. Helaas zijn er zelfs op Google Play veel spyware- en adware-applicaties waarvan de hoofdtaak het verspreiden van inhoud is en niet het optimaliseren van de smartphone. Omdat de taak om het systeem op te schonen is zeer urgent, spionnen en adverteerders werken actief in deze niche. Wees daarom voorzichtig.

is een vrij oud, maar constant bijgewerkt programma. Ondanks de lage efficiëntie van eerdere versies, verbeteren de ontwikkelaars voortdurend de algoritmen voor het opschonen van het systeem, waardoor we het programma als een interessante optie kunnen beschouwen. Daarnaast is er een applicatiebeheerder waarmee u elk programma gemakkelijk kunt verwijderen.

- een handig hulpprogramma dat niet alleen helpt bij het opschonen van tijdelijke applicatiebestanden (cache), maar ook bij het vinden van dubbele bestanden met lege mappen. De resultaten zijn vaak aangenaam verrassend.

- de analoog van dit programma op de computer is voor velen bekend. Desalniettemin implementeert het op Android zijn functionaliteit net zo goed: het programma stelt je in staat om RAM te wissen en ruimte vrij te maken van onnodige bestanden.

resultaten

Ondanks de brede functionaliteit van moderne applicaties, is het de moeite waard om te onthouden dat al deze tools ook applicaties zijn, wat betekent dat ze ook RAM en processorbronnen verbruiken. Als je het apparaat al een lange tijd gebruikt, veel onnodige software hebt geïnstalleerd en het systeem nog nooit hebt schoongemaakt, dan is de beste optie om meerdere applicatietools tegelijk te installeren die je zullen helpen bij het oplossen van elke specifieke taak. Als het apparaat gewoon langzamer begon te werken, en je weet zeker dat er niet zoveel extra's op zit, dan is het beter om helemaal niets te installeren, maar het met standaard tools en instellingen te doen.

Als de prestaties van de smartphone vrij onbeduidend zijn gedaald, is het de moeite waard om te zeggen dat dit een normale situatie is en dat het zich vooral duidelijk manifesteert op zwakke apparaten. Alle programma's, zelfs de programma's die je nodig hebt, vertragen het apparaat tot op zekere hoogte, omdat ze in het RAM-geheugen zitten, vooral antivirusprogramma's. Dit is de reden waarom een nieuwe smartphone altijd snel is.

Aanbevolen: