Een Smartphone Opladen Vanaf Een Tapijt

Een Smartphone Opladen Vanaf Een Tapijt
Een Smartphone Opladen Vanaf Een Tapijt

Video: Een Smartphone Opladen Vanaf Een Tapijt

Video: Een Smartphone Opladen Vanaf Een Tapijt
Video: Een battery oplader maken van aardappelen. 2024, April
Anonim

De technologische vooruitgang staat niet stil. Wat gisteren een onbereikbare droom leek, wordt vandaag een alledaagse zaak.

Een smartphone opladen vanaf een tapijt
Een smartphone opladen vanaf een tapijt

Meer recentelijk hebben ingenieurs van de Universiteit van Boston een patent verdedigd voor een technologie voor het gebruik van speciale flexibele fotovoltaïsche vezels die onafhankelijk elektriciteit kunnen opwekken. De innovatie zal elektrische impulsen kunnen ontvangen van het dutje van een gewoon tapijt wanneer er een bepaalde kracht op wordt uitgeoefend.

Zo geeft een speciaal geoptimaliseerd tapijt met een doekmaat van 20 bij 20 cm bijvoorbeeld 1 watt aan energie als je erop loopt. Ter vergelijking: één iPhone heeft 5,5 Wh nodig om de batterij volledig op te laden.

Zoals je weet, zijn de vezels van een ongewoon tapijt hybriden van twee materialen: fotovoltaïsch, dat energie van de zon ontvangt, en piëzo-elektrisch, dat elektriciteit opwekt tijdens het lopen. Volgens de onderzoeksleider is deze innovatieve vezel specifiek ontworpen om alternatieve elektriciteitsbronnen zoals wind, water en zonlicht te vervangen.

Natuurlijk zal er nog veel tijd verstrijken voordat de uitvinding stevig in ons leven zal komen, maar het is nu al mogelijk om te voorspellen dat met de komst van dergelijke tapijten de oude opladers in de vergetelheid zullen raken.

Aanbevolen: