Een Mechanisch Horloge Instellen

Inhoudsopgave:

Een Mechanisch Horloge Instellen
Een Mechanisch Horloge Instellen

Video: Een Mechanisch Horloge Instellen

Video: Een Mechanisch Horloge Instellen
Video: Winding and Setting your Automatic Watch 2024, Mei
Anonim

Een goed afgesteld volledig mechanisch horloge kan nog nauwkeuriger zijn dan een goedkoop quartz horloge. Om deze handeling met betrekking tot polshorloges uit te voeren, dient u contact op te nemen met de werkplaats. Maar een wekker of een klok met slinger kun je zelf instellen.

Een mechanisch horloge instellen
Een mechanisch horloge instellen

instructies:

Stap 1

Bij het instellen van de klok kunt u de exacte tijdsignalen gebruiken die worden uitgezonden door de radio, de telefoondienst "Talking Clock", GLONASS of GPS-navigator, een ontvanger van de referentiefrequentiesignalen en een NTP-server als een bron van voorbeeldige tijd.

Stap 2

Bij de wekker dient een speciale hendel op de achterwand als element voor het aanpassen van de trillingsfrequentie. Zet hem eerst in de middelste stand. Stel de tijd in volgens de door u gekozen referentiebron. Wacht een dag en controleer dan hoeveel de klokmetingen afwijken van de metingen van de referentiebron en in welke richting. Als de wekker achterblijft, verplaats de hendel dan iets naar de kant gemarkeerd als "SLOW", als je haast hebt - naar de kant gemarkeerd als "SPEED". Stel de exacte tijd opnieuw in, wacht nog een dag en herhaal de handeling, elke keer dat de hendel over een zeer kleine afstand wordt verplaatst. Na een paar dagen kunt u een zeer nauwkeurige koers van het alarm bereiken. Natuurlijk zul je van tijd tot tijd nog steeds zijn metingen moeten corrigeren, hoewel veel minder vaak dan voorheen.

Stap 3

Het instellen van de wekker met een speciaal apparaat voor het controleren van de uren van de PPCh-serie gaat als volgt. Plaats een nieuwe papieren schijf in het apparaat, breng de werkende klok naar de microfoon en start het opnamemechanisme. Na het voltooien van de test zou er een rechte radiale lijn op de schijf moeten verschijnen. Als het naar de kant is gebogen die overeenkomt met de langzamere werking van het horloge, versnel dan iets, als naar de kant die overeenkomt met de versnelde werking, vertraag dan. Plaats de schijf terug in het apparaat en controleer opnieuw. Doe dit totdat er een rechte lijn op de schijven begint te verschijnen.

Stap 4

Een slingerklok gebruikt een moer aan het einde van de slinger om de oscillatiefrequentie te regelen. Om te vertragen, draait u deze moer iets los om de slinger te laten zakken; om te versnellen, draait u hem iets aan om hem te verhogen. De instelmethode zelf is hetzelfde als bij een wekker. Slingerklokken vereisen, naast het aanpassen van de oscillatiefrequentie, een verticale aanpassing. Daarom worden ze met één spijker of zelftappende schroef aan de muur bevestigd, niet met twee. Het criterium voor een correct gekozen positie van de klok is een uniform verloop: de duur van eventuele oneven pauzes tussen klikken moet gelijk zijn aan de duur van eventuele even pauzes. Als u deze horlogeparameter niet op het gehoor kunt aanpassen, kunt u een microfoon en een oscilloscoop gebruiken met een langzame sweep-modus en een grote persistentie.

Aanbevolen: