Hoe Geld Terug Te Krijgen Voor Sms

Inhoudsopgave:

Hoe Geld Terug Te Krijgen Voor Sms
Hoe Geld Terug Te Krijgen Voor Sms

Video: Hoe Geld Terug Te Krijgen Voor Sms

Video: Hoe Geld Terug Te Krijgen Voor Sms
Video: Zo krijg je geld terug van sms-spam 2024, Mei
Anonim

De afgelopen jaren zijn er steeds meer dubieuze sites op internet verschenen waarop u, om u te registreren, een bestand te downloaden of een bepaald product te kopen, een klein sms-bericht naar een bepaald kort nummer moet sturen. Alles lijkt vrij eenvoudig en eerlijk te zijn, maar na het verzenden van een sms wordt er een behoorlijk bedrag van het nummer afgeschreven en kun je het gewenste bestand nog steeds niet downloaden of het gewenste product kopen. Sommigen wijten het incident aan hun volgende pech, maar misschien weten ze gewoon niet dat het heel goed mogelijk is om hun geld terug te krijgen van oplichters.

Hoe geld terug te krijgen voor sms
Hoe geld terug te krijgen voor sms

instructies:

Stap 1

Mensen, die het slachtoffer worden van sms-fraude, raken onmiddellijk actief in paniek en slaan alarm: ze bellen vrienden en kennissen, sms'en opnieuw naar hetzelfde nummer, schrijven naar allerlei fora om hulp te vragen en nog veel meer. Maar zoals de praktijk laat zien, leveren dergelijke acties eigenlijk niets anders op dan onnodige hoofdpijn, en het geld dat van je rekening wordt afgeschreven, blijft nog steeds bij mobiele oplichters.

Stap 2

Om de gestolen fondsen terug te krijgen, moet de oplossing voor het ontstane probleem kalm en zorgvuldig worden benaderd. Verzamel eerst alle mogelijke informatie over het incident dat zich heeft voorgedaan, namelijk: - het exacte tijdstip waarop u een sms-bericht hebt verzonden; - het adres van de webbron waarvan u hoorde over de mogelijkheid om een bericht naar een kort nummer te sturen; - de totaalbedrag dat van uw mobiele telefoonrekening is afgeschreven. Bij dit alles is het raadzaam om een screenshot toe te voegen van de pagina waarop een dergelijk dubieus voorstel is geplaatst.

Stap 3

Zodra u over alle bovenstaande gegevens beschikt, kunt u op een van de volgende manieren, en indien nodig allemaal tegelijk, beginnen met het terugbetalen van geld.

Stap 4

U kunt contact opnemen met de ondersteuningsdienst van de content provider, die de huurder is van dit korte nummer, door een brief naar de post te sturen met een beschrijving van het misverstand en een verzoek om het op te lossen. Deze methode is ongetwijfeld handig omdat u het probleem oplost zonder door kantoren, kantoren en hoofdkantoren te rennen, maar thuis achter de computer te zitten. Bij het oplossen van een probleem met deze methode kunt u echter een aantal problemen tegenkomen. Ten eerste zult u veel tijd moeten besteden om erachter te komen welk bedrijf eigenaar is van het gespecificeerde korte nummer. Dit kan zowel via zoekmachines als op de websites van BaikalVestKom of MegaFon. Ten tweede, als je toch de juiste content provider vindt door hem een brief per post te sturen, kan deze simpelweg genegeerd of beantwoord worden met een weigering. In dat geval kunt u zelf niets meer doen en moet u een klacht indienen bij de rechtbank, het parket of de Federale Antimonopoliedienst.

Stap 5

Om dit te doen, moet u eerst een gewaarmerkt detail van de rekening opnemen op het hoofdkantoor van uw mobiele operator en pas daarna een schriftelijk beroepschrift (een verklaring over het feit van fraude) schrijven waarin u moet aangeven: - de naam van de overheidsinstantie waaraan u het schriftelijke adres stuurt; - volledige naam; - postadres of e-mail waarnaar de reactie moet worden gestuurd; - gedetailleerde tekst van de aanvraag, het voorstel of de klacht; - persoonlijke handtekening en datum van het schrijven (verzenden) van de brief Het is wenselijk om op dezelfde manier een aanvraag in te dienen bij de Federale Dienst voor Toezicht op de Bescherming van Consumentenrechten en Mensenwelzijn en bij wetshandhavingsinstanties.

Stap 6

U kunt naar het kantoor van de mobiele operator gaan, wiens diensten u gebruikt, en daar al vertellen over het incident dat is gebeurd, en ook een bijbehorende verklaring schrijven. Maar hoogstwaarschijnlijk zal op basis van de resultaten van de overweging van uw verzoek een negatieve beslissing worden genomen, dat wil zeggen dat de inhoudsprovider voor alles de schuld krijgt en wordt gestuurd om het conflict rechtstreeks met hem op te lossen. Maar dit is allemaal niet waar, omdat u een overeenkomst bent aangegaan, niet met een inhoudsaanbieder, maar met een mobiele operator, daarom is hij het die problemen met zijn partners moet oplossen. Als uw aanvraag nog steeds wordt geaccepteerd, moeten ze deze binnen een paar dagen in overweging nemen en u terugbellen. Als er nog steeds geen oproep wordt ontvangen van de mobiele operator, ga dan terug naar zijn kantoor en sta erop dat er snel een positieve beslissing wordt genomen over uw aanvraag. Als het gestolen geld nog steeds niet wordt teruggegeven, is het noodzakelijk om naar de politie of de rechtbank te stappen.

Aanbevolen: