Android Overklokken

Android Overklokken
Android Overklokken

Video: Android Overklokken

Video: Android Overklokken
Video: CARA OVERCLOCK CPU DI SEMUA ANDROID TANPA ROOT !! HP KENTANG SMOOTH 60FPS PUBG MOBILE 2024, Mei
Anonim

Niet elke telefoonbezitter kan het zich veroorloven om het te veranderen met de release van een nieuwe versie. En hoe ouder de telefoon wordt, hoe meer applicaties langzamer gaan werken en gaan haperen. In dergelijke gevallen kun je Android zelf overklokken.

Android overklokken
Android overklokken

Waarom Android overklokken?

Naast het bovenstaande kun je je telefoon overklokken zodat deze niet vertraagt door een overvloed aan applicaties. Hoe dan ook, het overklokken van de processor helpt het apparaat beter te presteren. De prestaties zullen een orde van grootte hoger zijn en daarom zal de noodzaak om een nieuw apparaat te kopen verdwijnen. Bovendien, na het overklokken van Android, zal het werk in applicaties en games worden vereenvoudigd.

Maar er zijn ook nadelen die iedereen die het besturingssysteem van zijn telefoon wil overklokken, moet weten. Alle nadelen vallen op de werking van de batterij van de telefoon, die zeer snel leeg raakt. Bovendien zal de gebruiker behoorlijk intense hitte voelen.

Android overklokken?

De primaire taak van de telefoongebruiker is om informatie over het apparaat te vinden. Overklokken is niet geldig voor alle processors. Als de eigenaar van 1 kernprocessor deze wil overklokken, dan kun je meteen antwoorden dat zijn idee gewoon zinloos is. Hoogstwaarschijnlijk, wanneer u een dergelijke processor probeert te overklokken, zal de telefoon onherstelbaar beschadigd raken.

Wanneer u het Android-besturingssysteem probeert te overklokken, zullen interne systeembestanden wijzigingen ondergaan. Doorgaans staat native firmware geen standaard snelheidswijzigingen toe. De gebruiker moet de firmwareversie selecteren waarin de kernel is vervangen. Het is absoluut noodzakelijk om informatie te vinden die zegt dat in deze versie van de firmware onafhankelijke acties zijn toegestaan om de snelheid te wijzigen.

U moet een van de apps installeren om u te helpen uw Android te overklokken. Dit kan AnTuTuCPU Master of SetCPU zijn.

Om deze applicaties te gebruiken, moet de eigenaar van de smartphone Root-rechten hebben.

Android overklokken met AnTuTuCPU Master

AnTuTuCPU Master heeft zowel betaalde als gratis versies. Aangezien de gratis versie de minimale set heeft die nodig is voor overklokken, hoef je niet de volledige versie te kopen. Het onbetwiste pluspunt van het programma is de ondersteuning van de Russische taal. Wat het werk enorm vereenvoudigt. Daarnaast zijn ook de profielen in het programma opgedeeld. Voor gevorderde gebruikers is het beter om naar het item "I/O Scheduler" te gaan. Dit kan in de sectie "Extensies".

Met dit programma kunnen spanningsprestaties worden gecontroleerd. Als het voor de smartphonegebruiker niet is voorzien voor het verkrijgen van de hoogst mogelijke grafische weergave, dan kunt u op "ondemand / interactief" klikken. Het is dus mogelijk om maximaal vermogen op de telefoon te krijgen, terwijl het opladen aanzienlijk wordt bespaard. Het programma vraagt slechts af en toe om overklokrechten.

Android overklokken met SetCPU

Het tweede programma voor het overklokken van Android is betaald. Het kan ook worden gedownload van de Google Play-service. Het voordeel van de applicatie is de verscheidenheid aan mogelijke manipulaties met de telefoon.

Na installatie begint het programma zelf de smartphone te analyseren en de meest optimale overklokmethode te selecteren. Indien gewenst kan de gebruiker de handmatige modus inschakelen en de instellingen handmatig wijzigen.

Eerst moet je rootrechten krijgen en op het item "Aanbevolen" klikken. Nadat de gebruiker van het apparaat de instellingen heeft bevestigd die door het programma zijn aanbevolen, is het apparaat helemaal klaar voor overklokken.

Terwijl de applicatie draait, kunt u de frequentie van de smartphone op de huidige tijd en de actieve modus op het scherm zien. Indien gewenst en deskundig kan de gebruiker de frequentie aanpassen. Maar het is beter om het programma te vertrouwen als er niet genoeg kennis is in de principes van smartphone-bediening. Als de processor van de smartphone single-core is, kan de frequentie worden verhoogd tot 128 of 245 MHz. De processor van de telefoon kan de frequentie simpelweg niet hoger trekken. Het is belangrijk om te begrijpen dat de verandering in frequentie in geen geval abrupt mag worden gemaakt. U kunt alleen doorgaan met het wijzigen van de frequentie nadat u zeker weet dat het apparaat op dit moment normaal werkt. Het doel in dit proces is om de minimale of maximale frequentie voor een bepaald apparaat te vinden. De maximaal toegestane frequentie voor een multi-core apparaat is niet meer dan 1 GHz en voor een single-core apparaat is dit niet meer dan 1,6 GHz.

Als de gebruiker zich niet wil verdiepen in de essentie van de werking van een bepaald mobiel apparaat, dan kun je eenvoudig toestemming geven aan het SetCPU-programma om automatisch te gaan werken wanneer de telefoon wordt ingeschakeld. Om dit te doen, selecteert u eenvoudig de bedrijfsmodus "ondemand / interactief". En selecteer in het menu het item "Instellen bij opstarten". Als gevolg hiervan zal het programma al het overklokwerk zelf doen.

Aanbevolen: