Een Foto Afdrukken Op Een Printer

Inhoudsopgave:

Een Foto Afdrukken Op Een Printer
Een Foto Afdrukken Op Een Printer

Video: Een Foto Afdrukken Op Een Printer

Video: Een Foto Afdrukken Op Een Printer
Video: Epson l3151 photo print demo 2024, Maart
Anonim

In het digitale tijdperk is het niet zo moeilijk om van elke afbeelding op een computer een mooie foto op een muur te maken - vooral omdat elk landschap en elke afbeelding op een beeldscherm er niet zo spectaculair en mooi uit zal zien als op een muur met decoratie en lijst. U kunt ook op elk gewenst moment foto's van vrienden en dierbaren afdrukken om ze op tafel of aan de muur te plaatsen. Als u een kleureninkjetprinter heeft voor het afdrukken van foto's, zou het proces van het overbrengen van een foto op papier niet moeilijk voor u moeten zijn.

Een foto afdrukken op een printer
Een foto afdrukken op een printer

instructies:

Stap 1

Maak eerst uw foto klaar om af te drukken. Open het in Adobe Photoshop en gebruik het gereedschap Bijsnijden dat op de werkbalk is geselecteerd om de afbeelding bij te snijden. Knip het overtollige af, kies een compositie.

Stap 2

Pas daarna het formaat van de afbeelding aan - open het gedeelte Bewerken> Afbeeldingsgrootte en vink de vakjes aan in de regels Verhoudingen beperken en Afbeelding opnieuw samplen. Selecteer de vereiste fotoparameters - specificeer de vereiste hoogte en breedte.

Stap 3

Houd er rekening mee dat een schilderij of foto afgedrukt op fotopapier een andere kleurweergave heeft dan uw monitor.

Stap 4

Voor de meest natuurlijke en levensechte kleuren bij het afdrukken, stelt en kalibreert u uw printer en kalibreert u uw monitor door de kleurinstellingen te controleren. Pas de scherpte, helderheid, contrast en andere instellingen aan die belangrijk zijn voor het afdrukken.

Stap 5

Als u een panorama wilt afdrukken dat groter is dan het A4-formaat van de printer, maakt u van de panoramafoto twee afbeeldingen en verkleint u elk tot 105x297 mm. Open een nieuw bestand en open de Preset-lijst. Selecteer A4-formaat uit de lijst met een resolutie van 300 dpi.

Stap 6

Open nu het filtermenu (Filter) en selecteer de sectie Verscherpen, en daarin - de subsectie Onscherp masker. Geef waarden op voor Bedrag 125%, Straal 0, 5-1, Drempel 0-4. Klik op OK en sla het panorama op in TIFF-indeling.

Stap 7

Selecteer een van de panorama's met de opdracht Selecteren en verplaats deze met de muiscursor naar het nieuwe document. Verplaats het tweede panorama naar dezelfde plaats. Plaats de panorama's op een leeg document boven elkaar en kies Afbeelding afvlakken in het lagenmenu.

Stap 8

Nadat u een A4-vel hebt afgedrukt, snijdt u het doormidden en plakt u het panorama zodanig dat u de lijmrand niet in de afbeelding kunt zien.

Aanbevolen: