Hoe Het Inktverbruik Te Verminderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Inktverbruik Te Verminderen?
Hoe Het Inktverbruik Te Verminderen?

Video: Hoe Het Inktverbruik Te Verminderen?

Video: Hoe Het Inktverbruik Te Verminderen?
Video: Hoe kan je minder printerinkt verbruiken? 2024, April
Anonim

Er zijn verschillende manieren om de hoeveelheid inkt die in uw printer wordt gebruikt te verminderen. Dit is een wijziging in de printerinstellingen die gericht is op het verlagen van de vulwaarde en helderheid, het overschakelen naar een andere inkt en het verlagen van de maximale vulwaarde, zelfs tijdens het maken van de afbeelding.

Hoe het inktverbruik te verminderen?
Hoe het inktverbruik te verminderen?

instructies:

Stap 1

De standaardmanier om het inktverbruik te verminderen, is door de printerspaarmodus in te schakelen. Om deze instellingen te wijzigen, opent u in een geopend document "Afdrukken" - "Printereigenschappen" - "Afdrukinstellingen" - "Afbeeldingen". Hier in het selectievakje "Printerbesparingsmodus" op "Aan" of in hetzelfde tabblad in het selectievakje "Dichtheid" "Licht".

Stap 2

Bij sommige printers of multifunctionele apparaten kan de gebruiker de gewenste instellingen op het apparaat zelf op het LCD-scherm maken. Selecteer het juiste item in het menu en gebruik de pijlen of de "+ -" knoppen om de gewenste parameter in te stellen. Bevestig uw keuze met de knop "Menu" of "Ok".

Stap 3

Het verlagen van de helderheid en vulwaarde in de printersoftware is niet de beste optie. De kleurbalans is verstoord en er treedt een onjuiste kleurweergave op. Het is het beste om de vulwaarde te wijzigen wanneer u voor elk materiaal afzonderlijk een ICC-profiel maakt. Het is echter belangrijk om niet te overdrijven met het besparen van toner - bij een lage optische dichtheid zullen de rijkdom van de afdruk en de ondoorzichtigheid eronder lijden.

Stap 4

Als de inkt niet van hoge kwaliteit is, kunnen afdrukfouten optreden, zoals scherpe gekartelde overgangen van licht naar donker. Daarom is het het beste als u kwaliteitsinkt koopt, omdat ze, ondanks de hogere kosten, een groot hulpmiddel zijn om de dichtheid te verminderen zonder de dichtheid en het brede gamma te verliezen.

Stap 5

Naast de printerinstellingen en de inktkwaliteit kan het regelmatig reinigen van de printkoppen een oorzaak zijn van te hoge uitgaven. Bij gebruik van vluchtige oplosmiddelen voor dergelijke reiniging drogen de sproeiers uit. Als gevolg hiervan wordt een grote hoeveelheid inkt verspild zonder dat deze op het oppervlak van het materiaal komt. Regelmatig reinigen tijdens het afdrukken vertraagt ook de afdruksnelheid. Dit roept opnieuw de vraag op van de inktkwaliteit.

Aanbevolen: