Android Wijzigen Op Een Tablet

Inhoudsopgave:

Android Wijzigen Op Een Tablet
Android Wijzigen Op Een Tablet

Video: Android Wijzigen Op Een Tablet

Video: Android Wijzigen Op Een Tablet
Video: 🤖 Installing Android Nougat 7.0 On My OLD Tablet (KitKat 4.0) 2024, Mei
Anonim

Er zijn nogal wat voordelen van het Android-systeem: gratis, een groot aantal verschillende programma's, uitstekende fouttolerantie, betrouwbaarheid en redelijk hoge werksnelheid. Desondanks denken gebruikers, ondanks alle voordelen van dit systeem, vaak aan het updaten van de Android-versie, wat heel goed mogelijk is om zelf te doen.

Android wijzigen op een tablet
Android wijzigen op een tablet

Voor- en nadelen van het wijzigen van de Android-versie

Het is mogelijk om enkele voordelen van het updaten van de firmware te benadrukken: het wegwerken van beperkingen, verbeterde functionaliteit, het elimineren van systematische fouten in eerdere versies en simpelweg het hebben van de nieuwste versie van het Android-systeem. Maar het installeren van een nieuwe Android-firmware op een tabletcomputer kan nadelig zijn als u de verkeerde updateversie voor uw model kiest of fouten maakt tijdens het installatieproces. In dit geval kan het zijn dat de tablet niet meer functioneert, waarna u contact moet opnemen met de dienst.

Een ander gevaar van flashen is de installatie van niet-officiële updates, waarvan de gewijzigde stuurprogramma's ervoor kunnen zorgen dat uw apparaat abnormaal werkt. Dergelijk misbruik van uw computer leidt tot slijtage van het apparaat en na verloop van tijd het uitvallen ervan.

Android-versie wijzigen op tablet

Verkrijg eerst superuser-privileges - root. Deze procedure is nodig om het programma ROM Manager te installeren, waarmee het flashen wordt uitgevoerd. Er zijn veel toepassingen voor het verkrijgen van rootrechten, zoals Universal Androot, GingerBreak, Z4Root en andere. In deze toepassingen is het in de regel voldoende om op de knop Root-apparaat te drukken.

Na het verkrijgen van superuser-privileges, moet u onmiddellijk ROM Manager downloaden en installeren, waarvan de versies gratis en betaald zijn. Met de premium-versie kunt u nieuwe versies van updates voor uw tablet rechtstreeks vanuit de applicatie zelf downloaden en installeren. In de gratis versie wordt het vinden van de benodigde firmware jouw taak.

Nadat de installatie van de ROM Manager-app is voltooid, gaat u naar het hoofdmenu en installeert u ClockworkMod. Vergeet niet om een systeemback-up op te slaan als veiligheidsmaatregel door de optie Huidige ROM opslaan te activeren.

Voordat u Android op uw tablet installeert, downloadt u de nieuwe versie naar uw geheugenkaart en plaatst u deze in uw apparaat. Laad vervolgens de tablet op, wacht tot de batterij volledig is opgeladen, koppel alle kabels en apparaten los van de tabletcomputer behalve de oplader, zet vervolgens de ROM Manager aan en klik op de knop ROM installeren vanaf SD-kaart. De firmware-update duurt ongeveer 15-30 minuten. De eerste download van Android duurt ongeveer even lang.

Als het Android-symbool met een uitroepteken verschijnt na het downloaden van de firmware, moet u het systeem herstellen. Klik hiervoor op het uitroepteken. Selecteer in het geopende menu ZIP installeren vanaf SD-kaart. Activeer vervolgens de opdracht Toggle handtekeningverificatie, klik vervolgens op de knop Kies ZIP van SD-kaart en selecteer de firmware die naar de geheugenkaart is gedownload.

Om terug te keren naar de oude firmwareversie, downloadt u de ROM Manager opnieuw en klikt u op Back-ups. Zoek in de geopende lijst de eerder opgeslagen versie en selecteer deze, waarna deze wordt geïnstalleerd.

Aanbevolen: