Hoe De Opvulling In Epson Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Opvulling In Epson Te Veranderen
Hoe De Opvulling In Epson Te Veranderen

Video: Hoe De Opvulling In Epson Te Veranderen

Video: Hoe De Opvulling In Epson Te Veranderen
Video: Epson EcoTank L3150 : How To Fill The Ink Tanks! 2024, April
Anonim

Absorberende pads in printers en MFP's hebben een beperkte levensduur. De vervanging kan door uzelf worden gedaan, in sommige gevallen is het voldoende om de pakking te reinigen van opgedroogde inkt.

Onderhoud Epson MFP
Onderhoud Epson MFP

Het is nodig

  • - container voor wassen;
  • - water;
  • - ethanol;
  • - PrintHelp-programma of iets dergelijks;
  • - een container voor het aftappen van inkt met een capillaire buis.

instructies:

Stap 1

Elke keer dat de spuitmondjes worden schoongemaakt, neemt de printer een kleine hoeveelheid inkt en dumpt deze in een absorberend kussentje, gewoonlijk "verwennerij" genoemd. Tegelijkertijd werkt een apparaat voor het verwerken van afgedankte inkt, dat op een bepaald moment het afdrukken kan blokkeren en de gebruiker een melding kan geven over de noodzaak om de printer naar een servicecentrum te sturen om het absorberende kussen te vervangen. U kunt het probleem zonder dure reparaties oplossen door de resetteller te resetten en de pakking zelf te reinigen.

Stap 2

De locatie van de "pampers" in printers kan compleet anders zijn, het hangt allemaal af van het model. Om het absorberende kussentje te reinigen of te vervangen, moet u het servicecompartiment van de printer of MFP openen en zorgvuldig de plaats onderzoeken waar de wagen is geïnstalleerd in de servicemodus. Onder de wagen bevindt zich een pallet met een reinigingsblok, waaruit een dunne slang uitsteekt. Deze slang eindigt met een klein bad waarin een pakking is geïnstalleerd - een klein stukje vilt met een dikte tot een centimeter.

Stap 3

Om opgedroogde inkt van het absorberende kussen te verwijderen, verwijdert u het en laat u het enkele uren in een mengsel van ethanol en water in gelijke verhoudingen weken. Na het weken moet de "luier" grondig worden afgespoeld onder stromend water totdat de resulterende vloeistof kleurloos wordt. Na het spoelen moet de pakking volledig droog zijn en opnieuw worden geïnstalleerd.

Stap 4

Wanneer de printer intensief wordt gebruikt, is het gemakkelijker om de afvalinkt af te voeren dan om het absorberende kussen constant te reinigen. Om dit te doen, moet u de buis die van het reinigingsapparaat komt loskoppelen en naar de container leiden voor het verzamelen van inkt. Het kan een gewone plastic fles zijn met twee gaten in de stop: één voor de buis, de andere voor de luchtuitlaat. De container moet op een voor observatie geschikte plaats worden geplaatst om de afvalverf snel af te voeren.

Stap 5

Zelfs na het vervangen of reinigen van het absorberende kussen kan de printer niet beginnen met afdrukken omdat de vergrendeling is ingeschakeld. Om het te verwijderen, moet u een programma gebruiken voor het onderhouden van printers, bijvoorbeeld - PrintHelp. In de programma-interface moet u de printer selecteren die op de computer is aangesloten en de vergrendelingen verwijderen door op de overeenkomstige knop in het servicemenu van het programma te drukken.

Aanbevolen: