Papier Uit De Printer Verwijderen

Inhoudsopgave:

Papier Uit De Printer Verwijderen
Papier Uit De Printer Verwijderen

Video: Papier Uit De Printer Verwijderen

Video: Papier Uit De Printer Verwijderen
Video: PIXMA MG3520: Removing a jammed paper: inside the printer 2024, Maart
Anonim

Een vel dat in de printer is vastgelopen, stopt met afdrukken. Als het verkeerd wordt uitgetrokken, kunnen de onderdelen van het apparaat beschadigd raken. Daarom moet u weten hoe u in zo'n situatie moet handelen.

Papier uit de printer verwijderen
Papier uit de printer verwijderen

instructies:

Stap 1

Druk op de knop om de printer uit te schakelen. Als dit niet het geval is, haalt u de stekker uit het stopcontact. In de meeste gevallen lost het het probleem op. De printer verwijdert het papier vervolgens vanzelf wanneer deze wordt uit- of weer ingeschakeld.

Stap 2

Als dit niet gebeurt, moet u het afdrukapparaat weer spanningsloos maken. Modellen die zijn uitgerust met papierstoringssensoren kunnen u het foutnummer vertellen. Gebruik dit nummer nadat u de gebruikershandleiding hebt gelezen om erachter te komen waar het blad zich precies bevindt.

Stap 3

Verwijder de onderste papierlade uit de machine en open de voor- en achterklep van de printer. Op sommige modellen kunt u de achterklep alleen openen door een paar schroeven los te draaien met een kruiskopschroevendraaier.

Stap 4

Als de printer een laserprinter is, verwijdert u de cartridge. Controleer of de printkop in de servicestand staat als u een inkjetprinter heeft. Schuif hem anders zelf naar rechts.

Stap 5

Kijk goed naar het papierpad. Als u een laken ziet dat vastzit, pak het dan met beide handen vast en trek het voorzichtig naar u toe om niet te scheuren. Dit dient bij het printen in de bewegingsrichting van het papier te gebeuren. U kunt meer te weten komen over het ontwerp van uw printer door de documentatie van de fabrikant te raadplegen.

Stap 6

Als het papier in de rijrichting gekreukt is, probeer dan het midden van het papier onder de klem vandaan te halen. Dit vermindert de druk op het laken en maakt het gemakkelijker voor u om het te bereiken. Zorg ervoor dat alle stukjes papier uit de printer zijn verwijderd.

Stap 7

Een gescheurd vel of de fragmenten ervan kunnen ook worden verwijderd door de papierdoorvoerrol te draaien. Dit dient uitsluitend in de bewegingsrichting van de plaat te gebeuren. Als u het papier niet kunt verwijderen, neem dan contact op met een professional. Probeer de printer niet zelf uit elkaar te halen, aangezien dit de printer kan beschadigen of de garantie kan doen vervallen.

Stap 8

Nadat u alle handelingen hebt uitgevoerd, plaatst u de cartridge en de papierlade terug en sluit u alle kleppen. Zet vervolgens de printer aan voor normaal gebruik.

Aanbevolen: