Hoe Een Telefoondraad Te Krimpen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Telefoondraad Te Krimpen?
Hoe Een Telefoondraad Te Krimpen?

Video: Hoe Een Telefoondraad Te Krimpen?

Video: Hoe Een Telefoondraad Te Krimpen?
Video: RJ11 Crimping tool, Phone Cable Extension, Modular Connector, 4pin Plug 2024, April
Anonim

De moderne mens is aan alle kanten omgeven door verschillende draden. Elektrische stroom en informatie worden langs de draden verzonden in de vorm van elektromagnetische golven. Connectoren zijn ontwikkeld voor eenvoudige aansluiting op verschillende apparaten. Een type connector is RJ-11, dat meestal wordt gebruikt om telefoons aan te sluiten.

Hoe een telefoondraad te krimpen?
Hoe een telefoondraad te krimpen?

Het is nodig

Krimptang voor RJ-11 connectoren

instructies:

Stap 1

Voor de distributie van telefooncommunicatie binnen het pand worden verschillende draden gebruikt. De meest voorkomende, vooral in oude huizen, werd ontvangen via telefoondistributiedraad (TRP), of "noedels". De lage betrouwbaarheid en ruisimmuniteit van deze draad worden gecompenseerd door de lage prijs, wat het wijdverbreide gebruik verklaart. Een modernere en handigere optie is een plat telefoonsnoer (SHTPL). Elk van de vier geleiders is afzonderlijk geïsoleerd met veelkleurig plastic voor eenvoudige bedrading. Alle draden zijn verzegeld in een plastic omhulsel, waardoor mechanische schade wordt geëlimineerd. Wanneer u een nieuwe draad koopt, moet u de voorkeur geven aan SHTPL of zijn analogen.

Stap 2

Ongeacht het aantal geleiders in het snoer worden er slechts twee gebruikt voor gewone telefonie. De rest kan worden gebruikt om telefoons aan te sluiten volgens het "directeur-secretaris"-schema of in digitale mini-automatische telefooncentrales. Als er meer dan twee draden in de draad zitten en u weet niet welke op de PBX zijn aangesloten, gebruik dan een multimeter. U kunt ook de populaire methode gebruiken om het signaal "op taal" te controleren, maar dit is niet veilig. Op het moment van een oproep kan de spanning op de telefoonlijn 150 volt bereiken, wat voldoende is om ernstig letsel te veroorzaken. Als de connectoren zich aan beide uiteinden van de draad bevinden, gebruik dan de kleurgecodeerde geleiders. Alle telefoons, tenzij anders aangegeven in de gebruiksaanwijzing, gebruiken twee centrale geleiders als werkende. De rest van de pinnen in de connector blijven ongebruikt.

Stap 3

Om de telefoondraad te krimpen, moet u deze eerst gelijkmatig afknippen en vervolgens de buitenste plastic isolatie op anderhalve centimeter van de rand verwijderen. Als gevolg hiervan zou u het uiteinde van de draad met uitstekende veelkleurige geleiders in uw handen moeten hebben. Strip de plastic isolatie niet van afzonderlijke geleiders. Identificeer de twee draden die zijn aangesloten op de PBX. Plaats de geleiders in hetzelfde vlak zodat de aangesloten draden in het midden liggen. Steek de draden in de connector zonder de locatie te verstoren. Duw de draad in de connector totdat deze stopt. Steek de connector in de krimptang. Zorg ervoor dat de draden niet uit de connector vallen. Knijp stevig in de handvatten van de tang. Verwijder de gekrompen telefoondraad en test deze op een goede werking.

Aanbevolen: