Hoe De Snelheid Van Muziek Te Verhogen

Inhoudsopgave:

Hoe De Snelheid Van Muziek Te Verhogen
Hoe De Snelheid Van Muziek Te Verhogen

Video: Hoe De Snelheid Van Muziek Te Verhogen

Video: Hoe De Snelheid Van Muziek Te Verhogen
Video: 🔊 ZO PAS JE HET VOLUME VAN EEN GELUIDSFRAGMENT AAN | 🔊 Audacity tutorial (eenvoudige oplossing!) 🔊 2024, April
Anonim

Het verhogen van het afspelen kan veel komische verlichting geven aan een audio-opname. Om zelf het effect van een "gelbal" te creëren, kun je het programma Sony Sound Forge gebruiken.

Hoe de snelheid van muziek te verhogen
Hoe de snelheid van muziek te verhogen

Noodzakelijk

Sony Sound Forge-softwareversie 9 of hoger

instructies:

Stap 1

Start de audio-editor en open de gewenste track erin: klik op het menu-item Bestand -> Openen (de sneltoetsen Ctrl + O en Ctrl + Alt + F2 zijn ook verantwoordelijk voor deze opdracht), selecteer het bestand en klik op "Openen". Het vorige venster wordt gesloten en er verschijnt een nieuw venster in de werkruimte van het programma, met de naam van de compositie die u aan het programma hebt toegevoegd. Als u een enkelkanaals opname hebt geopend, zal dit venster één grafiek weergeven, indien stereofonisch, dan twee (linker kanaal bovenaan, rechts onderaan).

Stap 2

Klik op het menu-item Effecten -> Pitch -> Shift. In het geopende venster zijn we geïnteresseerd in de halve tonen om de toonhoogte met parameters te verschuiven en de centen om de toonhoogte te verschuiven met parameters. Een halve toon bevat honderd delen (cent), dus de eerste parameter wordt gebruikt voor significante veranderingen en de tweede voor preciezere.

Stap 3

Stel de halve tonen in om de toonhoogte per parameter te verschuiven naar ongeveer 12 en Cents om de toonhoogte met 0, 0 te verschuiven - dit zal de snelheid van de muziek verdubbelen. Naast de velden voor het vastleggen van waarden, kunt u schuifregelaars gebruiken. Onder aan het venster staat de regel Transpositieverhouding. Als je alles goed hebt gedaan, staat er tegenover 2, 00000, wat een tweevoudige snelheidsverhoging betekent.

Stap 4

Vergeet niet de parameter Nauwkeurigheid in te stellen op Hoog (3). De verwerking van de track met dit effect zal dus langer zijn, maar de kwaliteit ervan zal hoog zijn. Als u klaar bent met de instellingen, klikt u op "OK". Het Pitch shift-effectvenster wordt gesloten en een statusbalk verschijnt onderaan het audio-opnamevenster, waarin de voortgang van de trackverwerking wordt weergegeven. Als het klaar is, drukt u op Alles afspelen (Shift + Spatie) om naar het resultaat te luisteren.

Stap 5

Om het resultaat op te slaan, drukt u op de toetsencombinatie Alt + F2 in het venster dat verschijnt, specificeert u het pad voor het opslaan, schrijft u een naam, specificeert u MP3-audio in het veld bestandstype en klikt u op "Opslaan". Het venster verdwijnt en de statusbalk verschijnt weer onderaan het audio-opnamevenster, dit keer met de opslagbalk. Wacht tot het verdwijnt en druk op Alt + F4 om het programma af te sluiten.

Aanbevolen: