Hoe Het Zenit Te Demonteren?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Zenit Te Demonteren?
Hoe Het Zenit Te Demonteren?

Video: Hoe Het Zenit Te Demonteren?

Video: Hoe Het Zenit Te Demonteren?
Video: How to load / unload a 35mm film into a Zenit TTL manual camera. 2024, Mei
Anonim

"Zenith" is een camera gemaakt in de USSR, die nog steeds wordt gebruikt door amateurfotografen van de "oude" school. Dit apparaat is een professionele camera en produceert foto's van zeer hoge kwaliteit als deze correct zijn ingesteld. Om ervoor te zorgen dat het u langer van dienst kan zijn, moet u regelmatig de "veren" reinigen.

Hoe het zenit te demonteren?
Hoe het zenit te demonteren?

Het is nodig

  • - camera "Zenith";
  • - schroevendraaier;
  • - het dossier.

instructies:

Stap 1

Trek de filmterugspoelknop uit om de camera te demonteren. Installeer het in een zodanige positie dat het handig is om de schroef aan de basis los te draaien. Draai vervolgens de schroef los en trek en verwijder de tak samen met de as.

Stap 2

Als de veer op de bus er niet uit komt met de as, trek deze er dan uit met een ronde vijl. Draai de ring van de wijzerplaat, zoek eerst de borgschroef op de rand en maak de bevestiging los. Houd de plug vast en schroef vervolgens de ring tegen de klok in vanaf de binnenkant van de machine.

Stap 3

Haal de stekker uit de camera nadat je de ring hebt verwijderd. Voor verdere demontage van "Zenith" verwijdert u de belichtingsmetercalculator. De huls waarop de rekenmachine is gemonteerd, heeft aan de onderkant van het binnenste gedeelte speciale uitsparingen voor het vastzetten van gereedschap. Om het los te schroeven, maakt u een dopsleutel van een buis die geschikt is voor de maat. Draai de huls los, verwijder de rekenmachineonderdelen. Verwijder het snelkiesnummer en vervolgens de indicator die lampen / flitsen schakelt.

Stap 4

Verwijder de opwindtrekker zodat het deksel kan worden verwijderd. Draai hiervoor de spanmoer los en verwijder de tegenschijf. Verwijder vervolgens de klemring met de klok mee, steek de sleutel of het klemgereedschap in de gleuf. Verwijder de huls met grote diameter op dezelfde manier. Draai drie schroeven los, verwijder de opwindhendel. Het deksel kan vervolgens worden verwijderd om de camera te demonteren. Draai de bevestigingsschroeven los, trek het deksel eraf.

Stap 5

Draai de zes schroeven van de bovenste schouder los om de mantel te verwijderen. Draai de schroeven los met een exacte maat schroevendraaier op het pentaprisma, stop het in een doos met watten. Om het spiegelapparaat te verwijderen, verwijdert u de schroef van het kussenframe dat de overhang van de haak vasthoudt. Verwijder vervolgens de schroeven aan de onderkant van het apparaat waarmee de armbeugel is bevestigd. Verwijder vervolgens de spiegelhouder.

Aanbevolen: