Professionele Foto's Maken

Inhoudsopgave:

Professionele Foto's Maken
Professionele Foto's Maken

Video: Professionele Foto's Maken

Video: Professionele Foto's Maken
Video: 5 tips om betere foto’s te maken ! 2024, Mei
Anonim

Wie wil er nu niet een paar hele mooie foto's in zijn fotoalbum? Of misschien zelfs een paar aan de muur in een lijst. Ga in dat geval naar de fotograaf. En als je zelf professionele foto's wilt maken, dan moet je een paar simpele regels leren. Leer de theorie en begin met oefenen.

Professionele foto's maken
Professionele foto's maken

instructies:

Stap 1

Er zijn mensen die zeggen dat je geen goede camera nodig hebt om een goede foto te maken. Bijna genoeg je mobiele telefooncamera. Onzin. Als je professionele foto's wilt maken, koop dan een goede camera. Geen zeepbakje en geen mobiele telefoon kunnen alles wat een goede DSLR kan. DSLR's zijn onderverdeeld in twee niveaus: amateur en professioneel. Professionele kansen hebben meer, maar ze kosten ook meer. Het is beter om te beginnen met amateurcamera's en geleidelijk over te gaan naar duurdere camera's. Om je camera te kiezen, moet je een berg informatie opnieuw lezen, honderden foto's bekijken, recensies en beoordelingen zoeken.

Kies een goede camera
Kies een goede camera

Stap 2

De keuze van de camera kan ook afhangen van het genre waarin je van plan bent te werken. Sommige apparaten zijn geslepen voor studio-opnamen en andere voor reportages. Daarom moet u vertrouwd raken met de technische kenmerken van verschillende camera's. Hetzelfde geldt voor de keuze van de optiek. Parameters zoals brandpuntsafstand, diafragmaverhouding, stabilisatie zijn ook afhankelijk van wat je gaat fotograferen en onder welke omstandigheden. Daarnaast kan een bepaald genre om specifieke accessoires vragen. Zo heb je voor portretten een flitser, paraplu en reflector nodig, maar voor avondfotografie en landschapsfotografie heb je zeker een statief nodig.

Voorzie jezelf van de nodige accessoires
Voorzie jezelf van de nodige accessoires

Stap 3

Maak uzelf vertrouwd, of beter, leer de theorie goed. Weet wat diafragma, diafragma, sluitertijd, belichting, lichtgevoeligheid, etc. zijn. gewoon nodig. De ideale optie is om de theorie te bestuderen en deze voortdurend in de praktijk te versterken.

Leer de theorie
Leer de theorie

Stap 4

Een ander belangrijk ding is de juiste hoek. Je kunt een foto van een vrouw maken zodat ze meteen naar de plastisch chirurg rent. En van een donut kun je een mooie slanke dame maken. Als u een portret maakt, maak dan geen foto's van bovenaf, om de foto niet te vervormen. Van onderaf fotograferen wordt ook alleen gebruikt als het nodig is om een bepaald effect te creëren (bijvoorbeeld om de benen langer te maken).

Kies een voordelige hoek
Kies een voordelige hoek

Stap 5

Wat betreft de verlichting. Richt nooit een flits of ander licht op het voorhoofd van het slachtoffer. Het gezicht op de foto is plat, gefronst, verknipt, verwrongen (denk aan het gevoel wanneer de zon je ogen verblindt). Om deze reden kun je beter geen ingebouwde flitsers gebruiken, maar een externe flitser of flitslichtset kopen.

Gebruik licht als artistiek medium
Gebruik licht als artistiek medium

Stap 6

Fotograferen in natuurlijk licht vereist deze regel ook. Plaats het model niet in de zon. Gebruik de zon beter als tegenlichtbron (backlighting) en verlicht je gezicht met een flitser of reflector. Zeer mooie foto's kunnen 's morgens vroeg of' s avonds worden gemaakt, wanneer de zon laag staat en de schaduwen erg lang en mooi zijn. Een ander belangrijk kenmerk van het licht. Het kan hard zijn, wat resulteert in scherpere en diepere schaduwen. Of misschien zacht, dan worden de schaduwen zachter. Beide kunnen met succes worden gebruikt in fotografie en prachtige professionele foto's maken.

Aanbevolen: