Hoe Fotografische Film Te Ontwikkelen?

Inhoudsopgave:

Hoe Fotografische Film Te Ontwikkelen?
Hoe Fotografische Film Te Ontwikkelen?

Video: Hoe Fotografische Film Te Ontwikkelen?

Video: Hoe Fotografische Film Te Ontwikkelen?
Video: How to Develop 35mm Film at Home (FAST & EASY) 2024, Mei
Anonim

Er zijn twee manieren om fotografische film te ontwikkelen. De eerste en meest bekende is om het aan het fotolaboratorium te geven. De tweede is om de film zelf thuis te ontwikkelen. Dit is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt.

Het ontwikkelen van fotografische film is helemaal niet moeilijk
Het ontwikkelen van fotografische film is helemaal niet moeilijk

Het is nodig

ontwikkeltank, thermometer, timer, fotochemie: ontwikkelaar, stopoplossing, fixeermiddel

instructies:

Stap 1

Films kunnen worden ingedeeld in twee soorten: kleur en zwart-wit. Gekleurd zijn op hun beurt negatief en positief. Het is geen gemakkelijke taak om ze te laten zien, het is geen oefening voor thuisomstandigheden. Maar iedereen kan zwart-witfilm ontwikkelen.

Stap 2

Bereid fotochemie voor op ontwikkeling. Verdun het volgens de instructies en verwarm of koel tot de gewenste temperatuur. Typisch ontwikkelt de film zich bij een temperatuur van 20 graden Celsius. Het is voor deze temperatuur dat de tijd wordt aangegeven op de filmdoos en op de verpakkingen van de ontwikkelaar en fixer.

Stap 3

Laad de film in het donker in de ontwikkelkom. Doe je dit voor het eerst, probeer dan eerst onnodige film met licht te laden. Maak u vertrouwd met de stortbak en ga dan in het donker aan de slag.

Stap 4

Giet ontwikkelaar in de container. De eerste minuut moet je de oplossing erin roeren, door de tank in de richting van de pijl erop te draaien. Dan moet je elke minuut ontwikkeling gedurende 10 seconden mengen. De ontwikkeltijd staat aangegeven aan de binnenkant van de filmdoos.

Stap 5

Nadat de ontwikkeltijd is verstreken, laat u de ontwikkelaar leeglopen en vult u deze opnieuw met stopoplossing. Het is nodig om de ontwikkeling te stoppen en de film van de ontwikkelaarresten te verwijderen. In de regel wordt het fixeermiddel vaak gebruikt, dus de stopoplossing helpt het te beschermen tegen voortijdige uitputting. De stopoplossing wordt ongeveer één minuut bewaard. Als er geen stopoplossing is, moet u meerdere keren water in de tank gieten en leegmaken, waarbij u de film op deze manier afspoelt.

Stap 6

Na de stopoplossing is het tijd om de fixer in te gieten. De fixeertijd staat aangegeven op de pot of fixeerzak. Als de fixer niet nieuw is, moet de tijd iets worden verlengd.

Stap 7

Wanneer de film klaar is met ontwikkelen, moet deze worden gespoeld met gedestilleerd water om het fixeermiddel te verwijderen. Hang het dan op om te drogen. Je moet een plek kiezen waar er geen stof in de lucht is. Een badkamer is bijvoorbeeld perfect.

Aanbevolen: