Hoe Een Chinese Telefoon Te Repareren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Chinese Telefoon Te Repareren
Hoe Een Chinese Telefoon Te Repareren

Video: Hoe Een Chinese Telefoon Te Repareren

Video: Hoe Een Chinese Telefoon Te Repareren
Video: How to Unbrick every MTK China Phone ! Preloader / SP Flashtool Fix [HD] 2024, Mei
Anonim

Chinese mobiele telefoons onderscheiden zich van de rest door hun aantrekkelijke prijs, gecombineerd met een breed scala aan verschillende functies. De wens van fabrikanten om de prijs van apparaten te verlagen, wordt gerealiseerd door ze zo eenvoudig mogelijk te maken. Daarom zijn bepaalde soorten reparaties zelfs voor beginners redelijk betaalbaar.

Hoe een Chinese telefoon te repareren
Hoe een Chinese telefoon te repareren

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - USB-aansluitkabel;
  • - soldeerbout;
  • - reserveonderdelen.

instructies:

Stap 1

Om opgehoopte fouten en virussen uit de telefoonsoftware te verwijderen en om het apparaat te ontgrendelen dat is beveiligd met een onbekend wachtwoord, moet u een Windows-computer en een USB-verbindingskabel voorbereiden. Sluit het apparaat aan op uw computer en zoek het standaard hulpprogramma DiskPart.exe. In dit hulpprogramma selecteert u in het menu Computerbeheer Schijfbeheer. Zoek in de lijst met apparatuur die verschijnt een aparte schijf met aangepaste instellingen. Verwijder alle inhoud van deze schijf. Helaas gaat in dit geval alle informatie die in het geheugen is opgeslagen onherstelbaar verloren.

Stap 2

Als uw telefoon is blootgesteld aan water, probeer dan de batterij zo snel mogelijk te verwijderen. Om geen tijd te verspillen, kunt u hem zelfs direct onder water uitnemen. Trek vervolgens ook de simkaart eruit. Demonteer de telefoon door de plastic delen van de behuizing te scheiden. Veeg de microschakelingen vervolgens af met servetten of een zakdoek, droog ze af met perslucht. Gebruik bijvoorbeeld een stofzuiger. Maar gebruik geen hete lucht om de delen van de cel niet te oververhitten. Vul een bak met droge rijst en dompel de machine erin onder. Na een dag afhalen, ophalen en de voorstelling controleren.

Stap 3

Als u vermoedt dat een onderdeel van de telefoon niet werkt, soldeert u alle sporen. Gebruik hiervoor een 25W soldeerbout met 6-12V voeding en ESD bescherming. De soldeerboutpunt mag niet meer dan 3 mm in diameter zijn. Als je dat niet vindt, verscherp dan gewoon wat je hebt. Om oververhitting van de rails tijdens het solderen te voorkomen, moet u de soldeerbout opwarmen, de stekker uit het stopcontact halen en ermee werken totdat deze is afgekoeld. Gebruik geen zuur bij het solderen. Gebruik neutrale vloeimiddelen, op zijn minst hars. Veeg de contacten onmiddellijk na het solderen met hars af met alcohol.

Stap 4

De reparatie van Chinese telefoons, gekoppeld aan de vervanging van afzonderlijke onderdelen, heeft één onaangename functie. Niet alle reserveonderdelen zijn in de handel verkrijgbaar en niet elk onderdeel kan van de ene machine naar de andere worden overgebracht, zelfs als ze hetzelfde zijn. Feit is dat fabrikanten uit China graag verschillende onderdelen in dezelfde modellen gebruiken. Wees dus voorzichtig, zelfs als u een niet-werkende mobiele telefoon van hetzelfde merk en model als bron van reserveonderdelen gebruikt. Lees aandachtig de onderdeelmarkeringen, indien aanwezig.

Aanbevolen: