Wat Zijn Smart-tv's

Inhoudsopgave:

Wat Zijn Smart-tv's
Wat Zijn Smart-tv's

Video: Wat Zijn Smart-tv's

Video: Wat Zijn Smart-tv's
Video: Are Smart TVs Worth It? Why Are They So Popular? 2024, Mei
Anonim

Met de komst van Smart TV is de functionaliteit van tv's flink uitgebreid. De mogelijkheid om online te gaan en een verscheidenheid aan diensten te gebruiken, stelde kijkers in staat verder te gaan dan wat het tv-programma te bieden heeft.

Wat zijn smart-tv's
Wat zijn smart-tv's

Wat is Smart TV

Smart TV is een speciale set software waarmee je van een gewone tv een volwaardig multimediastation kunt maken. De belangrijkste vereiste om deze innovatie te laten werken, is dat u uw tv-ontvanger met internet verbindt via een LAN-verbinding of Wi-Fi. Fabrikanten maken hun eigen applicaties voor het gebruik van internetdiensten, er zijn ook browsers waarmee u de rest van de wereldwijde webbronnen kunt gebruiken die u gewend bent.

Met al het gemak van programma's in Smart TV, is er één belangrijk nadeel: je moet de afstandsbediening gebruiken, wat het typeproces vertraagt en ongemak veroorzaakt. Maar gelukkig zijn er verschillende toetsenborden om dit mankement te verhelpen, die afzonderlijk kunnen worden geleverd of rechtstreeks in de afstandsbediening kunnen worden ingebouwd.

Veel van de fabrikanten proberen hun eigen unieke reeks applicaties te maken en Smart TV's van hun merk ermee uit te rusten. Bovendien worden dergelijke softwarepakketten voortdurend bijgewerkt.

Met moderne Smart TV kan de gebruiker de benodigde inhoud van internet downloaden en de aanvankelijk geïnstalleerde programma's worden gebruikt als widgets, die bijvoorbeeld het weer laten zien, terwijl het in de eerste versies mogelijk was om alleen te gebruiken wat bij de smart werd geleverd Televisie "uit de doos". Smart TV maakt het mogelijk om de tv te verbinden met andere apparaten, zoals een personal computer, waardoor je het aanbod aan informatiebronnen kunt uitbreiden.

Het moet duidelijk zijn dat Smart TV op geen enkele manier de basiskenmerken van de tv beïnvloedt, maar alleen de mogelijkheden uitbreidt met behulp van aanvullende software. De beslissing over de noodzaak van een dergelijke aankoop blijft bij de koper.

Smart-tv anno 2014

Voor 2014 heeft Smart TV een breed scala aan programma's, het systeem waarop ze zijn gebaseerd is aan het veranderen. Elk bedrijf probeert uit zichzelf iets nieuws te brengen.

LG is bijvoorbeeld begonnen met het installeren van het open source webOS-besturingssysteem op zijn smart-tv's. Dit suggereert dat andere bedrijven toepassingen voor dit systeem kunnen ontwikkelen, waardoor het aantal programma's snel zal groeien.

Op Philips TV's begon het Android-besturingssysteem van Google te verschijnen. Dit platform heeft zich goed bewezen op smartphones en tablets en door het gebruik van diensten van Google kun je de functionaliteit van Smart TV verder uitbreiden.

Samsung besloot om de Evolution Kit plug-in units te gebruiken. Hierdoor verander je niet de hele tv met drastische veranderingen in Smart TV.

Aanbevolen: