Een Pc Aansluiten Op Een Tv

Inhoudsopgave:

Een Pc Aansluiten Op Een Tv
Een Pc Aansluiten Op Een Tv

Video: Een Pc Aansluiten Op Een Tv

Video: Een Pc Aansluiten Op Een Tv
Video: How to connect PC to TV with HDMI 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig worden video's vaak bij ons afgeleverd via een computer met internetverbinding. Maar ze bekijken is natuurlijk handiger op het tv-scherm, dat rechtstreeks op de computer kan worden aangesloten. Bovendien elimineert een dergelijke verbinding de noodzaak om een film op een soort tussenliggend medium op te nemen. Computergames op het tv-scherm zien er ook heel anders uit en het is vaak handiger om met applicatieprogramma's met zo'n aansluiting te werken.

Een pc aansluiten op een tv
Een pc aansluiten op een tv

instructies:

Stap 1

Selecteer het type interface dat u wilt gebruiken om uw computer op de tv aan te sluiten. Dit kunnen RCA-, S-Video-, DVI-, HDMI-, VGA-interfaces zijn - de keuze hangt af van de connectoren op de videokaart van de computer en op de tv voor het aansluiten van externe apparaten. Als er meer dan één optie beschikbaar is, selecteert u degene die de beste kwaliteit biedt - in de bovenstaande lijst worden ze weergegeven in oplopende volgorde van signaaloverdrachtkwaliteit.

Stap 2

Sluit de kabel aan op de overeenkomstige interfaceconnectoren op de computer en de tv. Fabrikanten raden aan dit te doen met de computer uitgeschakeld. Start vervolgens het besturingssysteem op.

Stap 3

Klik met de rechtermuisknop op uw bureaubladachtergrond. Als de computer Windows 7 gebruikt, bevat het pop-upcontextmenu het item "Schermresolutie" - selecteer het en het besturingssysteem opent een van de applets van het Configuratiescherm.

Stap 4

Er zijn twee pictogrammen in het vak onder "Scherminstellingen", waarvan de ene een monitor aangeeft, de andere een tv. Klik op het tv-pictogram en open de vervolgkeuzelijst "Meerdere schermen". Met een van de items die erin zijn geplaatst, kunt u de helft van het beeld op de monitor laten en met de andere naar een extern weergaveapparaat. Met behulp van een ander item kunt u de afbeelding op beide schermen dupliceren. Nog twee items zijn ontworpen om het bureaublad alleen op de monitor of alleen op de tv weer te geven. Afhankelijk van het doel van het aansluiten van het televisieapparaat op de computer, selecteert u een van de opties en klikt u op de knop "Toepassen".

Stap 5

Zet de tv in de video-afspeelmodus. Gebruik vervolgens de schuifregelaar in de vervolgkeuzelijst Resolutie van de applet van het Configuratiescherm om de optimale grootte van de afbeelding op het scherm te selecteren. De wijziging wordt op de tv weergegeven wanneer u op de knop "Toepassen" klikt. Als u klaar bent, klikt u op de knop OK.

Aanbevolen: