Hoe Het Vermogen Van Een Versterker Te Berekenen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Vermogen Van Een Versterker Te Berekenen?
Hoe Het Vermogen Van Een Versterker Te Berekenen?

Video: Hoe Het Vermogen Van Een Versterker Te Berekenen?

Video: Hoe Het Vermogen Van Een Versterker Te Berekenen?
Video: How to Calculate Amplifier Power Output 2024, April
Anonim

Om het echte vermogen van de versterker te bepalen, is er een speciale formule, zodat u weet welke u zich niet vergis bij het kiezen van een product. Over het algemeen is deze waarde eenvoudig te berekenen door de wet van Ohm te onthouden uit het schoolcurriculum.

Hoe het vermogen van een versterker te berekenen?
Hoe het vermogen van een versterker te berekenen?

instructies:

Stap 1

Gebruik bij het kiezen van een auto-subwoofer een speciale formule om het vermogen te berekenen. Vaak kunnen fabrikanten een generieke waarde bieden voor apparaten met meerdere kanalen, wat verwarrend is voor onervaren kopers.

Stap 2

Ontdek het rendement van de versterker. Het hangt direct af van de klasse van uw apparaat. Klasse A-versterkers hebben een positief effect op de geluidskwaliteit van muziek, maar hebben een laag rendement - ongeveer 20-30%. Dit is een vrij zeldzame indicator, die voornamelijk wordt gebruikt in zeer dure apparaatmodellen, omdat de geluidskwaliteit bijna perfect is. Versterkers van klasse AB geven een rendement tot 50%, ze worden gebruikt in de meeste audiosystemen voor auto's, wat typisch is, met zo'n hoog rendement dat ze een zeer goede geluidskwaliteit geven. Klasse D-versterkers werken tot nu toe alleen met subwoofersystemen, ze gebruiken digitale signaalverwerking en zijn tot 80 procent efficiënt. Dit type versterker is uiterst zeldzaam, zeker in vergelijking met klasse AB-apparaten.

Stap 3

Bereken het uitgangsvermogen van uw versterker met behulp van de efficiëntiegegevens. Vermenigvuldig de spanning van het elektrische systeem van het voertuig met draaiende motor met de stroomsterkte. Vermenigvuldig deze waarde met het rendement, en je krijgt het uitgangsvermogen van de versterker, wat meestal op de prijskaartjes staat aangegeven. Controleer deze waarde ook bij aankoop.

Stap 4

Afhankelijk van het aantal kanalen dat uw versterker heeft, deelt u de resulterende waarde door dit getal, aangezien dit de som is van alle kanalen tegelijk. De algemene formule voor het berekenen van het vermogen van de versterker per kanaal is als volgt: P = (U * I * E) / N.

Aanbevolen: