Hoe Kies Je Een Mobiel Tarief Voor Reizen?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Mobiel Tarief Voor Reizen?
Hoe Kies Je Een Mobiel Tarief Voor Reizen?

Video: Hoe Kies Je Een Mobiel Tarief Voor Reizen?

Video: Hoe Kies Je Een Mobiel Tarief Voor Reizen?
Video: Je mobiel als modem - Tethering (Consumentenbond) 2024, Mei
Anonim

Wanneer een vakantieganger op een toeristische reis of naar een resort in warme landen gaat, zal hij nooit een persoonlijk en zeer handig communicatiemiddel thuislaten, namelijk een mobiele telefoon. Maar als u niet het juiste tariefplan voor reizen kiest, kan communicatie erg duur zijn …

Welk tariefplan kiezen voor reizen?
Welk tariefplan kiezen voor reizen?

Noodzakelijk

  • - reclamefolders van mobiele operators;
  • - een computer of laptop voor het bekijken van sites van operators;
  • - rekenmachine voor berekeningen.

instructies:

Stap 1

Bezoek de salons van mobiele communicatie en verkooppunten van stadsexploitanten. Kijk in elk van hen naar promotiemateriaal en brochures met betrekking tot telefoons en tariefplannen. Het kiezen van de juiste telefoon voor een reis is vaak niet minder belangrijk dan het kiezen van een tariefplan - elk van hen heeft een bepaalde reeks functies, waarvan vele, bijvoorbeeld internettoegang, een goede camera, toegang tot sociale netwerken en e- mail, kan erg handig zijn. Vergelijk prijzen in salons en operators' kantoren.

Stap 2

Onthoud dat u in elke winkel voor mobiele telefoons en het kantoor van een operator verre van de enige klant bent, en daarom is het onwaarschijnlijk dat ze heel lang met u zullen praten en al uw vragen over tariefplannen in detail zullen beantwoorden. Er kunnen er inderdaad veel zijn tijdens het gesprek, omdat dit onderwerp immens is en de manager waarschijnlijk niet in staat is om je heel snel aan alle subtiliteiten te wijden. Daarom, nadat u vertrouwd bent geraakt met de lijst en de mogelijkheden van tariefplannen die beschikbaar zijn voor uw operators, gaat u naar huis, gaat u op uw gemak achter uw computer zitten en opent u verschillende tabbladen van hun sites tegelijk.

Stap 3

Bestudeer zorgvuldig alle tariefplannen die door de operatoren worden aangeboden en vergeet niet op een link zoals "Details van het tarief" te klikken. Deze knop kan verschillende namen hebben voor verschillende operators, maar het is nog steeds begrijpelijk. Besteed bijzondere aandacht aan plug-in tariefopties zoals "All Russia" of "All Planet" of iets dergelijks - elk van de operators biedt dergelijke diensten aan. Let op of het internetverkeerspakket geldig is voor het hele land of alleen in de thuisregio.

Stap 4

Nadat u eerder verschillende tarieven hebt geselecteerd die meer of minder geschikt zijn om te reizen, gaat u verder met hun vergelijking en gedetailleerde studie. Bijzondere aandacht wordt besteed aan tariefplannen die een verkeerspakket bevatten dat geldig is in heel Rusland en een pakket van minuten besteed aan reizen buiten het thuisnetwerk. Megafon heeft bijvoorbeeld speciale aanbiedingen voor reizen door heel Rusland. "Onbeperkt" tarief "All inclusive L" gaat uit van een indrukwekkend pakket internetverkeer en een goed pakket belminuten door heel Rusland, en dat alles voor een zeer redelijke prijs. Houd er alleen rekening mee dat u op reis dit pakket alleen kunt gebruiken voor oproepen naar nummers in uw thuisregio. Maar bellen naar andere nummers zal veel goedkoper zijn dan alleen roamen. Het SMS/MMS pakket is ook alleen geldig voor nummers in de thuisregio. Wanneer u overstapt naar het tariefplan "All Inclusive VIP", worden deze beperkingen opgeheven.

Stap 5

Wil je je nummer en operator behouden, maar zijn er geen tariefplannen, kijk dan bij tarieven met plug-in mogelijkheden. Zo biedt MTS twee uitstekende onbeperkte tarieven Smart en Smart+ voor een spotprijs met een aangesloten optie “Just like at home”. Met deze optie kunt u op reis bellen en gebruikmaken van het meegeleverde internetverkeerspakket alsof de abonnee zich op het thuisnetwerk bevindt. Houd er rekening mee dat Internet Mini, Internet Maxi en Internet VIP niet onder deze regel vallen.

Stap 6

Nadat u alle opties hebt vergeleken en de meest geschikte voor uzelf hebt gekozen, gaat u naar de mobiele salon, naar het kantoor van de operator of schakelt u over naar het gewenste tarief door een speciale opdracht te typen die u op de website van de operator kunt vinden.

Aanbevolen: