Hoe Een Afbeelding Op Tv Weer Te Geven

Inhoudsopgave:

Hoe Een Afbeelding Op Tv Weer Te Geven
Hoe Een Afbeelding Op Tv Weer Te Geven

Video: Hoe Een Afbeelding Op Tv Weer Te Geven

Video: Hoe Een Afbeelding Op Tv Weer Te Geven
Video: How to View Photos and Videos on Your TV 2024, Mei
Anonim

Veel moderne computerschermen ondersteunen high-definition video. Ondanks deze functie geven sommige gebruikers er de voorkeur aan het beeld op het tv-scherm weer te geven.

Hoe een afbeelding op tv weer te geven
Hoe een afbeelding op tv weer te geven

Noodzakelijk

  • - HDMI-HDMI-kabel;
  • - DVI-HDMI-aansluiting.

instructies:

Stap 1

Begin met het kiezen van de beschikbare connectoren op uw tv. De praktijk leert dat het veel redelijker is om digitale datatransmissiekanalen te gebruiken, zoals DVI-D en HDMI. Vind de bijpassende banen op het tv-meubel.

Stap 2

Onderzoek de video-uitgangen op de videokaart van de computer. Moderne adapters hebben meestal DVI- en HDMI-poorten. Relatief oude modellen videokaarten missen HDMI-uitgangen. In dergelijke gevallen is het gebruikelijk om speciale adapters te gebruiken.

Stap 3

Sluit de videoadapter van je computer of laptop aan op de bijbehorende aansluiting op de tv. Gebruik indien nodig de aanbevolen adapters. Houd er rekening mee dat niet alle DVI-HDMI-connectoren geschikt zijn voor de overdracht van audiosignalen.

Stap 4

Pas de instellingen voor je tv aan. Volg hiervoor deze procedures: zoek het item "Signaalbron" en selecteer de momenteel gebruikte connector.

Stap 5

Zet uw computer aan en wacht tot het besturingssysteem is geladen. Daarna verschijnt het beeld dat door de videokaart wordt verzonden op het tv-scherm. Als u een bureaubladafbeelding ziet zonder extra elementen, configureert u de synchrone werking van apparaten.

Stap 6

Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad. Selecteer in het geopende venster het item "Schermresolutie". Nadat u een nieuw menu hebt geopend, selecteert u het pictogram van de standaardmonitor en selecteert u het item "Scherm dupliceren". Na het activeren van de beschreven functie ziet u op beide displays een identiek beeld.

Stap 7

Activeer de functie Display uitbreiden om de tv en de monitor onafhankelijk te gebruiken. In dit geval is het erg belangrijk om eerst de juiste resolutie van het hoofdscherm te selecteren. Zo voorkom je beeldvervorming.

Aanbevolen: