Hoe Een Tv-kabel Te Krimpen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Tv-kabel Te Krimpen?
Hoe Een Tv-kabel Te Krimpen?

Video: Hoe Een Tv-kabel Te Krimpen?

Video: Hoe Een Tv-kabel Te Krimpen?
Video: How to Cut, Strip, and Crimp a Coax Rg-6 / 59 Cable Connector for TV / Internet 2024, Mei
Anonim

Het installeren van een televisiekabel is een vrij eenvoudige zaak. Hiervoor heb je in principe geen dergelijke ervaring of theoretische kennis nodig. Het is voldoende om slechts een paar eenvoudige regels te volgen.

Hoe een tv-kabel te krimpen?
Hoe een tv-kabel te krimpen?

Het is nodig

  • - snijmes;
  • - F-connector;
  • - coaxiale kabel.

instructies:

Stap 1

Vergeet na het leggen van de tv-kabel (coaxiaal) niet om een kleine voorraad draad achter te laten, zoals vroeg of laat in appartementen, in de regel treden er kleine herschikkingen op. Overtollige kabel kan worden opgerold tot een compacte ring met een kleine diameter en worden vastgebonden met draad of papiertape.

Stap 2

Neem een geslepen messensnijder in uw handen en maak een nette ondiepe langssnede (ongeveer 1,5-2 cm). Let daarbij op dat u de geleiders van de gevlochten afscherming niet beschadigt.

Stap 3

Daarna is het noodzakelijk om de ingesneden laag van de externe kabelisolatie te verwijderen. Verdeel vervolgens het gespleten uiteinde van de kabel visueel in drie delen, zodat ongeveer een derde van het afschermingsdeel vrijkomt. In dit geval is het belangrijk om het scheuren van de folie en dunne geleiders niet toe te staan.

Stap 4

Maak nu langs het vrijgekomen deel van de draad nog een langssnede. Daarna is het noodzakelijk om de dragende kern los te maken van de isolerende laag. U moet dus een volledig voorbereide coaxkabel hebben om te krimpen.

Stap 5

Het laatste wat u hoeft te doen is de F-connector voorzichtig op de voorgemonteerde kabel te plaatsen. Neem hiervoor de tv-connector en schroef deze met lichte bewegingen van uw hand met de klok mee op de coax. Zet de verbinding tussen de kabel en de connector vast met lijm, tape of papiertape.

Stap 6

Steek de F-connector in de tv-aansluiting en controleer de kwaliteit van het tv-signaal. Als de signaalkwaliteit slecht is, verwijder dan de connector opnieuw en controleer of de draden van de afschermingsgeleider niet overlappen met de hoofdstreng.

Aanbevolen: