Hoe Maak Je Een Zender-ontvanger?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Zender-ontvanger?
Hoe Maak Je Een Zender-ontvanger?

Video: Hoe Maak Je Een Zender-ontvanger?

Video: Hoe Maak Je Een Zender-ontvanger?
Video: How to make a transmitter and receiver! Happy Building! 2024, Mei
Anonim

Radiogolven verspreiden zich voortdurend in de lucht om ons heen. Ze dragen een verscheidenheid aan informatie. U kunt een eenvoudig radiostation bouwen dat een signaal ontvangt en uitzendt. Alle onderdelen waaruit het bestaat, zijn in elk huis te vinden.

zender
zender

Noodzakelijk

  • - Meerdere nagels;
  • - Een middelgrote plastic fles;
  • - Pen of potlood;
  • - De draad;
  • - Mes of tang;
  • - Germaniumdiode;
  • - Teflon draad;
  • - Telefoonhoorn;
  • - Batterij "Krona";
  • - Bindmiddelen.

instructies:

Stap 1

Zet de lege plastic fles stevig vast. Gebruik je nagels om er vier gaatjes in te prikken. Er moeten twee gaten aan de bovenkant van de nek zijn en twee aan tegenoverliggende zijvlakken aan de onderkant. De onderste gaten mogen niet meer dan twee centimeter van elkaar verwijderd zijn en de bovenste gaten kunnen nog dichterbij worden gemaakt.

Stap 2

Steek het ene uiteinde van de draad door de bovenste twee gaten. Wikkel de draad vijf keer om de plastic fles. Voorkom dat de fles doorzakt. Zorg ervoor dat er geen openingen tussen de ringen zijn.

Stap 3

Maak een lus aan het uiteinde van de draad en sleep deze over een potlood of pen. Blijf de draad om de fles wikkelen totdat je de bodem bereikt. Steek vervolgens het handvat in het onderste gat in de fles.

Stap 4

Strip de isolatie van de vrije uiteinden van de draad aan de onderkant en bovenkant van de plastic fles. Gebruik hiervoor een mes of draadknipper. Vergeet niet de isolatie van de lus rond de handgreep te verwijderen.

Stap 5

Installeer een germaniumdiode op de bodem van de fles. Soldeer het aan de verpakking rond de fles met teflondraad.

Stap 6

Knip en strip het ene uiteinde van de telefoondraad om bij de interne contacten te komen. Scheid de uiteinden van de gele en blauwe contacten. Dit zijn de zenderdraden. Bevestig de gele pin aan het vrije uiteinde van de germaniumdiode. Soldeer ook de blauwe draad aan het uiteinde van de draad aan de bovenkant van de plastic fles om het circuit te voltooien. Sluit het ongeknipte uiteinde van de draad aan op de handset.

Stap 7

Bevestig de binder aan de blote draad aan de bovenkant van de plastic fles. Verbind het andere uiteinde van de draad met het stuk metaal dat de grond raakt. Dit wordt gemalen.

Stap 8

Bevestig nog een jumperdraad aan het uiteinde van de geïsoleerde draad, ongeveer vijftig meter lang. Sluit het uiteinde aan op een van de draden die op de plastic fles zijn aangesloten. Nu kunt u via de handset naar radio-uitzendingen luisteren. Sluit aan op verschillende draadringen om het signaal aan te passen. Bevestig de draad van 50 m zo hoog mogelijk om de kwaliteit van het ontvangen signaal te verbeteren.

Stap 9

Schakel over naar de zendermodus door de lange buitenste draad aan te sluiten op de germaniumdiodepen.

Stap 10

Plaats de kroon dicht bij de antenne, maar laat geen contact tussen hen toe. Druk met een muntstuk op de twee connectoren aan de bovenkant van de batterij. Blijf op de batterijcontacten drukken. Hierdoor wordt het door de ontvanger uitgezonden signaal onderbroken. Om in morsecode te communiceren en te reageren op berichten die u in de ontvangstmodus hoort, tikt u regelmatig op contacten.

Aanbevolen: