Hoe Kies Je Een Telefoon En Tarief Voor Een Gepensioneerde?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Telefoon En Tarief Voor Een Gepensioneerde?
Hoe Kies Je Een Telefoon En Tarief Voor Een Gepensioneerde?
Anonim

Senioren kopen meestal de meest goedkope mobiele telefoons, en dit is redelijk - een bejaarde heeft gewoon niet zoveel functies nodig die duurdere apparaten hebben. Maar familieleden kiezen vaak een telefoon en een tarief voor een gepensioneerde volgens het principe "hoe eenvoudiger en goedkoper, hoe beter", en deze benadering kan niet correct worden genoemd. Laten we eens kijken welke telefoon het handigst is voor een oudere persoon en hoe we het juiste tarief voor een gepensioneerde kunnen kiezen.

https://web-images.chacha.com/cell-phone/cell-phone-feb-25-2011-2-600
https://web-images.chacha.com/cell-phone/cell-phone-feb-25-2011-2-600

Hoe kies je een telefoonnummer voor een gepensioneerde?

Volgens experts zou het telefoonmodel voor een gepensioneerde vrij eenvoudig moeten zijn. Een telefoon die handig is voor een gepensioneerde moet de volgende kenmerken hebben:

- contrastscherm groot genoeg met ondersteuning voor grote lettertypen;

- het minimaal vereiste aantal knoppen en andere bedieningselementen;

- grote knoppen, bij voorkeur bol, en heldere achtergrondverlichting;

- Handig en begrijpelijk menu met een optimale set functies;

- de aanwezigheid van een krachtige batterij met een capaciteit van minimaal 1000 mAh (hierdoor kunt u de telefoon elke drie tot vier dagen opladen).

Afzonderlijk is het vermeldenswaard de SOS-knop, die is uitgerust met sommige modellen mobiele telefoons. Deze knop bevindt zich aan de achterkant of voorkant van de telefoon en is groot en helder van kleur. Om de SOS-knop te gebruiken, hoeft u er alleen maar een telefoonnummer aan te koppelen - een hulpdienst, een arts of iemand in uw buurt. Als de eigenaar van de telefoon dringend hulp nodig heeft, hoeft hij geen nummer te bellen of het gewenste contact in het telefoonboek te zoeken, maar hoeft hij alleen maar op de SOS-knop te drukken.

Wat betreft het uiterlijk en de grootte van de telefoon, alles is hier vrij eenvoudig: een model met een klassiek ontwerp, dat groot genoeg is, goed in de palm van je hand past en een antislipoppervlak heeft, is voldoende.

Hoe kies je een tarief voor een gepensioneerde?

Bijna alle mobiele operators bieden speciale tariefplannen voor gepensioneerden. Maar het kiezen van het eerste tarief dat overkomt en op het eerste gezicht winstgevend is, is nog steeds niet de moeite waard. Advies inwinnen bij de adviseurs van cellulaire salons is ook niet altijd de juiste beslissing. De meeste zijn niet competent genoeg, daarnaast werken ze met een percentage van de omzet, waardoor ze klanten vaak tarieven bieden die gunstig zijn voor henzelf. Dit probleem kunt u dus het beste zelf oplossen.

Waar moet rekening mee worden gehouden bij het kiezen van een mobiel tarief voor een gepensioneerde? Allereerst moet u zich concentreren op parameters zoals efficiëntie en gebruiksgemak. Oudere mensen zijn gewend om geld te tellen en kennen de prijs van alle dingen, dus let bij het kiezen van een tariefplan op de "transparantie".

De persoon die het tarief gaat gebruiken, moet begrijpen waarom het geld van de telefoon wordt gehaald en hij moet in staat zijn om de kosten van bellen zelfstandig te beheersen. Vermijd complexe tariefplannen die verschillende factureringssystemen combineren (bijvoorbeeld zowel abonnements- als kosten per minuut in hetzelfde tariefplan).

Het is belangrijk om in ieder geval grofweg in te schatten hoeveel minuten gesprek er per maand worden gepland. Natuurlijk zal alles hier individueel zijn: iemand is het liefst lang alleen en belt een keer per week familieleden, terwijl iemand vaker wil communiceren. Kies op basis van deze voorwaarde een tariefplan voor een gepensioneerde. In het eerste geval zal een voordelig tarief per minuut geschikt zijn en voor de meer "spraakzame" zal een tariefplan met een maandelijks abonnementsbedrag optimaal zijn.

Let ook op tariefopties. Als een oma of opa bijvoorbeeld lang aan de telefoon is met iemand die dicht bij hen staat, kunt u deze koppelen aan de tariefoptie van onbeperkt bellen met één of twee abonnees. Het wordt aangeboden door veel mobiele operators, en dit zal echt aanzienlijke bedragen besparen. En het belangrijkste is dat een persoon weet dat u met uw naaste en dierbaarste mensen kunt praten zoveel u wilt, zonder na te denken over de kosten van gesprekken.

Aanbevolen: