Hoe Kies Je Een Gunstig Mobiel Tarief

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Gunstig Mobiel Tarief
Hoe Kies Je Een Gunstig Mobiel Tarief
Anonim

Mobiele operators bieden hun abonnees verschillende tariefplannen aan, en het kiezen van de beste is niet eenvoudig. Wat moet de keuzestrategie zijn om zich niet te vergissen?

Het juiste tarief kiezen is de manier om te besparen
Het juiste tarief kiezen is de manier om te besparen

Het is nodig

  • - reclamefolders met beschrijvingen van tariefplannen van verschillende operatoren;
  • - assistentie van de beheerder van de salon voor mobiele communicatie.

instructies:

Stap 1

Krijg een idee van welke tarieven over het algemeen worden aangeboden aan abonnees door mobiele operators en wat het verschil tussen hen is. Het is noodzakelijk om te begrijpen dat er niet simpelweg het meest winstgevende en goedkoopste tarief is - operators bieden natuurlijk niet alleen communicatiediensten, ze willen ook een soort voordeel ontvangen, waarom zouden ze anders werken. Maar er is een enorme verscheidenheid aan verschillende tariefplannen ontworpen voor dit of dat type gebruik, en elke abonnee kan de meest geschikte voor zichzelf kiezen, zodat hij niet te veel hoeft te betalen. Lees aandachtig alle tariefplannen van de operators, markeer de meest interessante voor jezelf.

Stap 2

Probeer voor uzelf een duidelijk beeld te krijgen van het gebruik van mobiele communicatie. Je kunt zelfs een soort diagrammen en grafieken maken, maar dit is voor degenen die graag onderzoek doen. Het belangrijkste is om te berekenen hoeveel geld u maandelijks uitgeeft aan communicatie. Markeer zelf de soorten diensten die u het meest gebruikt, bekijk welke operators en onder welke tariefplannen deze diensten goedkoper aanbieden. Als u bijvoorbeeld vaak MTS-nummers in uw thuisnetwerk moet bellen, en voor een lange tijd, is het meest geschikte tariefplan voor u "Super MTS" met gratis bellen binnen uw thuisnetwerk. Beeline en MegaFon bieden hun abonnees ook vergelijkbare tariefplannen aan, maar dan voor communicatie binnen hun thuisnetwerk. Maar - houd er rekening mee dat bellen naar vaste telefoons en nummers van andere operators duurder zal zijn, en nog veel meer. Hoe kan de telefoniste anders het geldverlies bij het aanbieden van gratis bellen compenseren? Overigens kunnen dure oproepen naar nummers van andere operators en naar interlokale oproepen ertoe leiden dat een dergelijk tarief wordt geweigerd.

Stap 3

Voor degenen die naar elke lokale telefoon willen bellen zonder zich zorgen te hoeven maken over het opladen van het account, zijn abonnementen met een maandelijks bedrag, inclusief een stevig pakket van minuten voor oproepen naar nummers van alle lokale mobiele operators en naar vaste telefoons, geschikt. Tegelijkertijd wordt de communicatie binnen het thuisnetwerk praktisch niet in rekening gebracht. Het minutenpakket omvat vaak oproepen naar de nummers van dezelfde operator, alleen naar een andere regio. Alle operators bieden lijnen met een maandelijks bedrag - er zijn enkele subtiliteiten, maar het principe is hetzelfde. Het meest interessant zijn de tarieven waarbij de abonnementsprijs inclusief sms/mms en internet is.

Stap 4

Bij het kiezen van een tariefplan voor reizen, is het beter om te kiezen voor die met speciale voorwaarden voor reizen buiten uw eigen regio. MTS Smart- en Smart+-tarieven met abonnementskosten omvatten de optie "Overal zoals thuis" in het startpakket van diensten, dat, zoals je zou kunnen raden uit de naam, voorziet in oproepen tegen de tarieven van de thuisregio wanneer je door Rusland reist. Het tariefplan "All Inclusive L" van MegaFon biedt vergelijkbare voorwaarden in Rusland, maar er is ook een zeer solide pakket van internetverkeer en sms naar mobiele nummers in de thuisregio door het hele land. En wanneer u overschakelt naar "All inclusive VIP", worden alle beperkingen verwijderd, behalve voor internationale gesprekken.

Aanbevolen: