Hoe De Voeding Op Werking Te Controleren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Voeding Op Werking Te Controleren?
Hoe De Voeding Op Werking Te Controleren?

Video: Hoe De Voeding Op Werking Te Controleren?

Video: Hoe De Voeding Op Werking Te Controleren?
Video: Elektronische adapters en voedingen. Wat staat er op? Hoe werken ze? Hoe zien ze er van binnen uit? 2024, Maart
Anonim

Als de computer niet aan gaat, kan een doorgebrande voeding de oorzaak zijn. Je hoeft natuurlijk niet meteen naar de winkel om een nieuwe te kopen. Eerst moet u de functionaliteit van de voeding controleren. Misschien ligt het probleem helemaal niet bij hem.

Hoe de voeding op werking te controleren?
Hoe de voeding op werking te controleren?

Het is nodig

Werkcomputer, paperclip, schroevendraaier, multimeter

instructies:

Stap 1

Neem een andere werkcomputer. Koppel de draden voorzichtig los van de voeding en verwijder deze. Sluit de te testen voeding aan. En probeer uw computer op te starten. Als het niet wordt ingeschakeld, controleert u opnieuw of alle draden correct zijn aangesloten en begint u opnieuw. Als de computer niet meer aan gaat, is uw voeding doorgebrand.

Stap 2

Als je geen andere werkcomputer bij de hand hebt, verwijder dan de voeding en open deze. Bekijk alles van binnen goed. Als je gezwollen condensatoren ziet, een brandlucht ruikt of een gemorste gomachtige vloeistof op het bord ziet, dan is je voeding doorgebrand.

Stap 3

Als er geen schade aan de binnenkant wordt gevonden, moet u proberen de voeding apart van de computer te starten. De meeste voedingen zijn uitgerust met belastingsweerstanden (sommige Chinese modellen vormen hierop een uitzondering), dus het is veilig om de draden kort te sluiten en de voeding te testen.

Stap 4

Plaats de voeding op de vloer en controleer of er zich geen metalen voorwerpen onder bevinden. Neem de lintkabel die op het moederbord is aangesloten, selecteer de zwarte en groene draad. Verbind beide draden met een gewone paperclip. Elk metalen voorwerp kan worden gebruikt in plaats van een paperclip. Als de voeding wordt ingeschakeld (de koeler werkt, de schijf-LED gaat branden), dan zit het probleem er niet in. Dit is de gemakkelijkste manier om te controleren of de voeding goed werkt.

Stap 5

Vervolgens moet de spanning op alle uitgangen van de voedingseenheid worden gecontroleerd. Het kan van 3 typen zijn - +3, 3V (oranje), + 5V (rood en wit), + 12V (geel en blauw). Het is beter om een kleine belasting op de voedingseenheid aan te sluiten, bijvoorbeeld een autolamp, voordat u gaat testen. We nemen een multimeter en verbinden deze één voor één met elke uitgang. Voordat u gaat controleren, is het beter om alle connectoren uit te blazen om opgehoopt stof te verwijderen. Kleine variaties in spanning zijn acceptabel. Als de afwijkingen meer dan 0,5 V zijn, zit het probleem hier.

Aanbevolen: