Een Kaart Voor De Navigator Kiezen

Inhoudsopgave:

Een Kaart Voor De Navigator Kiezen
Een Kaart Voor De Navigator Kiezen

Video: Een Kaart Voor De Navigator Kiezen

Video: Een Kaart Voor De Navigator Kiezen
Video: Welke kaarten zijn er voor de Garmin Outdoor GPS - deel 1 van 5 2024, Mei
Anonim

De navigatiekaart, waarvan de keuze niet minder belangrijk is dan de keuze van de navigator zelf, wordt gebruikt om de huidige locatie van de gebruiker weer te geven. Een van de belangrijkste criteria bij het kiezen ervan is het type terrein waarin u moet navigeren.

Een kaart voor de navigator kiezen
Een kaart voor de navigator kiezen

instructies:

Stap 1

Navigatiekaarten zijn onderverdeeld in twee typen: vector en raster. De laatste zijn afbeeldingen die zijn genomen vanaf een satelliet of zijn getekend op een computer met de aanduiding van topografische objecten. Voor de mogelijkheid om de locatie van objecten te bepalen en een route uit te zetten, worden geografische coördinaten "vervangen" voor deze kaarten.

Stap 2

De afbeelding die op het scherm wordt weergegeven bij het installeren van een rasterkaart is erg mooi, met het hoogste detailniveau. Dit vereist echter veel ruimte in het RAM-geheugen van het apparaat en op de geheugenkaart. Om de processor te ontlasten, zullen programma's die met rasterkaarten werken in delen geïnstalleerd moeten worden.

Stap 3

Vectorkaarten zijn een verzameling gegevens over de locatie van verschillende objecten: winkels, huizen, theaters, kruispunten, enzovoort. Deze informatie staat op de tablets waar navigatieprogramma's mee werken en zet de gegevens om in de uiteindelijke afbeeldingen van huizen en straten op het scherm. Vectorkaarten, waarmee de meeste navigatiesystemen werken, en alle autonavigators nemen weinig geheugen in beslag, het is handiger om ermee te werken. Het navigatieproces wordt aanzienlijk vergemakkelijkt door de installatie van 2D-, 2.5- en 3D-kaarten van dit type.

Stap 4

De kaarten van het Belgische bedrijf Tele Atlas, waarop de meeste navigatieprogramma's die in Rusland worden verkocht zijn gebaseerd, bestrijken helaas niet het hele grondgebied. Als een deel van de regio's van ons land door deze kaarten wordt gedekt, blijkt de informatie erop niet alleen details, detaillering van kleine wegen en nederzettingen, maar ook relevantie te missen.

Stap 5

Navitel-programma's gebruiken Roskartografia-kaarten, die in detail de grote steden van de Europese en Aziatische delen van Rusland weergeven. Ze worden regelmatig bijgewerkt, hun aantal groeit voortdurend: ongeveer eens per zes maanden vult Navitel zijn databases aan met een tiental steden.

Stap 6

Bij het kiezen van een kaart is het belangrijkste om te weten waar u de navigator het vaakst zult gebruiken. De stad en regio waarin u geïnteresseerd bent, kan tot in detail op het scherm worden getekend, de rest kan puur overzicht worden gepresenteerd. Of het hele land wordt relatief gedetailleerd weergegeven, met kleine en grote wegen. De eerste is geschikt voor een stadsbewoner die zijn gebied zelden verlaat; de laatste is voor de liefhebber van zakenreizen of de reiziger.

Stap 7

Besteed aandacht aan de kwaliteit en frequentie van kaartupdates, de mate van relevantie en betrouwbaarheid van de cartografische basis zal hiervan afhangen. Als de update niet vaker dan één keer per jaar plaatsvindt, kost het u tijd om niet tijdig geïnformeerd te worden over schoongemaakte kruispunten en afgesloten wegen.

Aanbevolen: