Hoe Het Aanraakscherm Te Vervangen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Aanraakscherm Te Vervangen
Hoe Het Aanraakscherm Te Vervangen

Video: Hoe Het Aanraakscherm Te Vervangen

Video: Hoe Het Aanraakscherm Te Vervangen
Video: Samsung J7 plus touch glass replacement 2024, Mei
Anonim

Het moderne scherm bestaat uit twee delen: een touchscreen en daarachter een matrix. Het touchscreen is het bovenste deel van het scherm, bestaande uit een aanraakfilm en glas. De sensorfilm is erg gevoelig voor mechanische beschadigingen, dus het werken ermee vereist extra zorg, enige kennis en enige ervaring.

Hoe het aanraakscherm te vervangen
Hoe het aanraakscherm te vervangen

Noodzakelijk

soldeer, vloeimiddel, temperatuurgestabiliseerde soldeerbout, dun mes of mes

instructies:

Stap 1

Wees al uiterst voorzichtig bij het openen van de verpakking met een touchscreen. Bepaal welk type touchscreen-verbinding je hebt met de matrix. Er is één type, waarbij de touchscreen-kabel aan de achterkant van de matrix wordt gesoldeerd. Het tweede type display maakt geen gebruik van solderen. Het vervangen van het touchscreen op het tweede type scherm is veel eenvoudiger.

Stap 2

Steek de touchscreen-kabel en de kabel van uw matrix in elke connector van het bord. Controleer of de kabels volledig zijn ingestoken en stevig zijn vastgemaakt.

Stap 3

Als je scherm een gesoldeerd bord heeft, neem dan een soldeerbout, soldeer het oude touchscreen aan de binnenkant van het scherm los. Houd de temperatuur van de soldeerbout in de gaten, zodat een te hete punt de matrijs niet beschadigt.

Aandacht! Houd om dezelfde reden een relatief lage temperatuur aan op het onmiddellijke hersoldeerpunt.

Stap 4

Pak een mes met een dun lemmet, snijd voorzichtig het touchscreen met glas uit de matrix. Voer de bewerking zeer voorzichtig uit om de matrixkristallen niet aan te raken. Onderzoek je scherm, misschien is het touchscreen vastgelijmd in plaats van het metalen frame dat op de matrix is geplaatst. Verwijder dan eerst het frame.

Stap 5

Verwijder de plastic film aan de achterkant van het touchscreen die de lijm en het glas bedekt. Meestal produceert de fabrikant een lijmlaag in zwart of wit. Plaats het nieuwe touchscreen op zijn plaats.

Stap 6

Als je scherm niet gesoldeerd is, sla dan de volgende stap over. Anders moet u de touchscreen-kabel aan de matrix solderen. Nogmaals, pas op dat u de matrix niet oververhit, zodat u deze niet beschadigt onder invloed van hoge temperaturen.

Stap 7

Ga nu verder met de installatie van het scherm in de PDA. Controleer of de connector goed op zijn plaats zit. Wees uiterst voorzichtig met de kabel, want deze breekt vaak als je zelf het touchscreen vervangt. Vergeet niet de beschermfolie te verwijderen.

Stap 8

Als de schermaanpassing niet wordt uitgevoerd, is het touchscreen defect. De eerste optie is om het te ruilen op de plaats van aankoop. De tweede optie is om de PDA af te geven aan een servicecentrum. Aandacht! Besluit je het touchscreen te vervangen, controleer dan of alle beschermfolies aanwezig zijn!

Aanbevolen: