Satellietkaarten Vinden In

Inhoudsopgave:

Satellietkaarten Vinden In
Satellietkaarten Vinden In

Video: Satellietkaarten Vinden In

Video: Satellietkaarten Vinden In
Video: I HELVETE [Finland] - Sairaan Mielen Sinfonia [2021] [Finnish Lyrics] [HD] 2024, Mei
Anonim

Satellietnavigators komen steeds meer in het leven van automobilisten. Dankzij de aanwezigheid van het apparaat heeft de bestuurder de mogelijkheid om zijn locatie met een nauwkeurigheid van enkele meters te bepalen, om de meest optimale route te kiezen. Maar om de navigator de weg te wijzen, moeten de bijbehorende kaarten in het geheugen worden geladen.

Kaarten voor een satelliet vinden
Kaarten voor een satelliet vinden

instructies:

Stap 1

Aangezien GPS-navigators verkrijgbaar zijn bij veel fabrikanten, moet u kaarten voor uw specifieke model vinden. Voer hiervoor de exacte naam van uw navigator in de zoekbalk van uw browser in en voeg de woorden "kaarten downloaden" toe aan uw verzoek. Onder de links die verschijnen, vindt u waarschijnlijk de link waarop u de kaarten kunt downloaden die u nodig heeft.

Stap 2

Als de optie om kaarten op internet te zoeken niet bij je past of geen resultaat geeft, vraag ze dan rond in autowinkels. In de regel zijn verkopers goed thuis in navigatormodellen en kunnen ze de kaarten kiezen die je nodig hebt of adviseren waar je ze kunt kopen. Deze methode is ook geschikt voor kleine steden, waarvoor het best lastig kan zijn om goede kaarten op internet te vinden. Aanbod dicteert de vraag, dus winkeliers proberen de goederen die ze nodig hebben op voorraad te houden.

Stap 3

De kaarten zijn gevonden, nu moeten ze op de GPS-navigator worden geïnstalleerd. Om dit te doen, moet u het op de computer aansluiten met een speciale kabel die bij het apparaat is geleverd. In de regel zoekt de navigator zelf naar kaartbestanden op de computerschijven en laadt deze. Als de navigator de kaarten met succes opent en correct oriënteert, is de installatie geslaagd.

Stap 4

Wat als de vereiste kaart niet kan worden gevonden? In dit geval is er maar één optie - om het zelf te maken. Elke GPS-kaart is slechts een tekening in een bepaald formaat (afhankelijk van het model van de navigator), gekoppeld aan coördinaten op de grond. Er zijn raster- en vectorkaarten, de eerste worden vaker gebruikt in navigators. Als u een gewone topografische kaart scant en het bestand opslaat in *.jpg-indeling, is dit een rasterkaart. Maar om deze kaart in de navigator te kunnen gebruiken, heeft deze een speciaal bindingsbestand met de extensie *.map nodig. Gewoonlijk worden ten minste vier kaartpunten vastgeklikt. Hoe meer er zijn, hoe nauwkeuriger de kaart zal zijn.

Stap 5

Om een kaart te maken, worden speciale programma's gebruikt, bijvoorbeeld OziExplorer. Om de kaart nauwkeurig te verankeren, moet u de coördinaten van negen punten invoeren: vier in de hoeken van de kaart, vier aan de randen en één in het midden. Het programma berekent zelf alle andere coördinaten. Het is beter om te lezen over het gebruik van het OziExplorer-programma in gedetailleerde artikelen over dit onderwerp.

Aanbevolen: