Wat Wordt De Nieuwe Polaroid-camera

Wat Wordt De Nieuwe Polaroid-camera
Wat Wordt De Nieuwe Polaroid-camera

Video: Wat Wordt De Nieuwe Polaroid-camera

Video: Wat Wordt De Nieuwe Polaroid-camera
Video: The Best Instant Film Cameras in 2021 2024, Mei
Anonim

Het Amerikaanse bedrijf Polaroid werd 75 jaar geleden opgericht, maar verwierf de grootste bekendheid aan het einde van de vorige eeuw met de productie van instant-fotografiecamera's. In deze eeuw heeft digitale technologie Polaroid bijna van de markt verdreven, maar de afgelopen twee jaar heeft het bedrijf geprobeerd terug te winnen wat verloren was door regelmatig nieuwe modellen camera's aan potentiële kopers te introduceren.

Wat wordt de nieuwe Polaroid-camera
Wat wordt de nieuwe Polaroid-camera

Meer recentelijk zijn er drie nieuwe Polaroid-producten tegelijk beschikbaar gekomen: de Z340E instant camera, zijn kleinere broer PIC300 met een ontwerp van Lady Gaga en de GL10 instant fotoprinter. En begin 2012 presenteerde Polaroid op de jaarlijkse consumentenelektronicabeurs CES 2012 in Las Vegas het concept van een andere nieuwigheid: een "slimme camera". De elektronische vulling draait op hetzelfde Android-besturingssysteem dat in mobiele telefoons wordt gebruikt. En de vorm van het lichaam, samen met de bedieningsinterface, lijkt erg op elke smartphone, met het enige verschil dat het een telescopische telescopische lens heeft met een drievoudige vergroting. Een 3,2-inch scherm met een resolutie van 800x400 pixels beslaat het grootste deel van de achterkant van de camerabody, en een 16-megapixel CCD-matrix wordt gebruikt om het beeld te digitaliseren.

Naast camerafuncties heeft het apparaat een ingebouwde FM-ontvanger en GPS-navigator, en met de Wi-Fi-interface kunt u verbinding maken met mobiele netwerken van GSM- en WCDMA-normen om de gemaakte foto's onmiddellijk op populaire fotohostingsites te plaatsen op het internet. Computerverwerking van foto's zorgt voor eliminatie van rode ogen, gezichtsdetectie, kleurcorrectie, enz. Het apparaat heeft de aanduiding Polaroid SC1630 Smart Camera en wordt dit jaar uitgebracht voor ongeveer $ 300.

En in de zomer van 2012 onthulde Polaroid nog een nieuw product: de Z2300 Instant Digital Camera. In tegenstelling tot de vorige camera heeft dit exemplaar het belangrijkste hoogtepunt van de camera's van het bedrijf: de mogelijkheid om direct foto's af te drukken met behulp van Zink-technologie. Het nieuwe apparaat behoudt echter ook veel van de mogelijkheden van de SC1630 Smart Camera, waaronder het verwerken van de vastgelegde beelden zonder verbinding te maken met een computer en de mogelijkheid om foto's naar internet te sturen. De plaatsing in de compacte behuizing van het apparaat voor het direct printen van foto's van 5x7,5 cm vereiste echter het gebruik van een iets kleiner scherm (3 inch diagonaal) en een meer bescheiden matrix (10 megapixels). De adviesprijs van de fabrikant voor zo'n camera met een SD-kaart van 32 GB en een set van 50 vellen speciaal fotopapier ligt rond de $ 185.

Aanbevolen: