Een Mediacentrum Opzetten?

Inhoudsopgave:

Een Mediacentrum Opzetten?
Een Mediacentrum Opzetten?

Video: Een Mediacentrum Opzetten?

Video: Een Mediacentrum Opzetten?
Video: Turn An Old PC Into An Awesome Media Center / HTPC -Run LibreElec From USB 2024, Mei
Anonim

Windows Media Center is een complete mediatoepassing waarmee u tv, dvd-video's en foto's kunt kijken, games kunt spelen en naar muziek kunt luisteren op uw computer. Windows Media Center wordt geleverd met Windows Vista Home Premium en Ultimate, evenals Windows XP Media Center Edition. Voordat het programma wordt gestart, moet het correct zijn geconfigureerd.

Een mediacentrum opzetten?
Een mediacentrum opzetten?

instructies:

Stap 1

Klik op de knop "Start", "Alle programma's" en vervolgens op "Windows Media Center". Klik op "Instellingen". Selecteer "Algemeen". Klik op de knop Wizard Aanpassing van Windows Media Center.

Stap 2

Selecteer de "Internetverbinding configureren". Klik volgende. Selecteer "Ja" als uw internetverbinding permanent is. Selecteer "Nee" als u het handmatig moet verbinden. Selecteer de functie "Test" om uw internetverbinding te testen.

Stap 3

Zorg ervoor dat er een tv-tuner is geïnstalleerd en dat het systeem deze detecteert. Klik op de knop Instelling tv-signaal. Kijk of je de juiste regio hebt ingevoerd en selecteer "Ja, gebruik deze regio om tv-services in te stellen". Selecteer anders "Nee, ik wil een andere regio selecteren". Klik volgende. Selecteer 'Tv-signaal automatisch afstemmen'. Als de configuratie van het tv-signaal correct is, klikt u op de knop "Ja". Als dit niet het geval is, selecteert u "Nee, ik wil het opnieuw proberen" of "Nee, ga naar handmatige tv-configuratie". Wanneer de configuratie is voltooid, klikt u op "Volgende" om de instellingen op te slaan.

Stap 4

Druk op de toets Luidsprekerinstelling. Selecteer het type kabel dat wordt gebruikt om de luidsprekers op uw computer aan te sluiten. Als u er niet zeker van bent, raadpleeg dan de documentatie. Selecteer voor een laptop het type "Ingebouwd". Klik volgende. Selecteer het aantal sprekers. Als u twee luidsprekers heeft, selecteert u "2 luidsprekers". Voor vijf of meer luidsprekers selecteert u "5.1 surround" of "7.1 surround". Klik op de knop Test om uw luidsprekers te testen en geef vervolgens aan of u het afspeelgeluid kunt horen. Klik op de knop Voltooien.

Stap 5

Selecteer het tabblad "TV- of monitorinstellingen". Klik volgende. Als u video op het huidige scherm wilt bekijken, klikt u op "Ja, gebruik deze monitor zoals gewenst of" Nee, ik wil een ander scherm gebruiken. "Selecteer het type monitor dat op de computer is aangesloten. Als u een laptop, klikt u op het "Ingebouwde scherm". Als u een CRT-monitor gebruikt, selecteert u "Monitor". "Voor flatpanel-apparaten selecteert u" Flat Panel. "U kunt ook "TV" of "Projector" selecteren. "Klik" Vervolgens "Selecteer de schermbreedte. Selecteer "Standaard" voor een CRT-monitor en "Breed" voor een LCD-monitor of laptop Bevestig de instellingen door op de knop "Gereed" te drukken.

Aanbevolen: