Hoe Een ADSL-verbinding Werkt

Inhoudsopgave:

Hoe Een ADSL-verbinding Werkt
Hoe Een ADSL-verbinding Werkt

Video: Hoe Een ADSL-verbinding Werkt

Video: Hoe Een ADSL-verbinding Werkt
Video: HOW DSL LINES WORK (HD) 2024, Mei
Anonim

Met ADSL-technologie hebt u toegang tot internet via een speciale hogesnelheidsmodem, die is aangesloten via een speciale lijn. De voordelen van ADSL zijn hoge dataoverdrachtsnelheden en continuïteit van de verbinding.

Hoe een ADSL-verbinding werkt
Hoe een ADSL-verbinding werkt

Werkingsprincipe:

ADSL-technologie is gebaseerd op de transformatie van het signaal dat door de telefoonlijn van de abonnee gaat door de datatransmissiefrequenties die in het netwerk worden gebruikt te multiplexen. De verbinding met het internetkanaal gebeurt via een reeds geïnstalleerde telefoonkabel.

De technologie zelf is gebaseerd op het feit dat de frequentie van de menselijke stem de frequentie van 3,4 kHz niet overschrijdt. Een signaal van meer dan 4 kHz wordt dus niet gebruikt om een conventionele telefoonlijn te bouwen. De bandbreedte van de draad maakt het echter mogelijk om gegevens op hogere frequenties te verzenden, wat ADSL gebruikt. Voor datatransmissie over het kanaal wordt het frequentiesignaal gecomprimeerd met behulp van extra apparatuur. Een golffrequentie van ongeveer 30 kHz in de draad wordt gebruikt om een gepulseerd signaal uit te zenden, d.w.z. gegevens die nodig zijn om informatie van internet te downloaden.

Gebruikt materiaal

Om een telefoonkanaal te gebruiken als middel voor het verzenden van gegevens, moet de draad zelf bepaalde kenmerken hebben, d.w.z. bepaalde parameters van lusweerstand hebben (internetkwaliteit)

De snelheid en kwaliteit van ADSL-toegang is afhankelijk van de technische staat en parameters van de telefoonlijn. Moderne telefoonnetwerken maken gebruik van kabels die zijn aangepast aan de internetverbinding, waardoor een stabiele verbinding en relatief hoge gegevensoverdrachtsnelheden worden bereikt. Desalniettemin zijn de draden van sommige oude telefoonnetwerken niet in staat om gegevens te verzenden, en daarom is de kwaliteit van internet van dergelijke providers veel lager.

Aanbevolen: