Een Plasma-tv Controleren

Inhoudsopgave:

Een Plasma-tv Controleren
Een Plasma-tv Controleren

Video: Een Plasma-tv Controleren

Video: Een Plasma-tv Controleren
Video: How to properly check voltages inside PLASMA TV service guide 2024, Maart
Anonim

Wanneer u een plasma-tv koopt, moet u deze grondig controleren. Naast visuele analyse van de staat van de tv, zijn er meer gedetailleerde methoden om de kwaliteit ervan te beoordelen.

Een plasma-tv controleren
Een plasma-tv controleren

Noodzakelijk

  • - TFT-test;
  • - HDMI-HDMI-kabel.

instructies:

Stap 1

De eerste stap is natuurlijk om het uiterlijk van de geselecteerde tv te evalueren. Zorg ervoor dat er geen krassen, deuken of andere defecten zijn. Zet de tv aan en beoordeel visueel de beeldkwaliteit.

Stap 2

Gebruik nu het TFT-testprogramma. Het werkt met Windows-besturingssystemen, dus sluit uw plasma-tv aan op uw pc of laptop. Hiervoor kun je beter digitale kanalen gebruiken, zoals DVI of HDMI.

Stap 3

Nadat u deze verbinding tot stand hebt gebracht, opent u het menu TV-instellingen en selecteert u de poort die u wilt gebruiken voor de ingangsbron. Open de weergave-instellingen op uw laptop en selecteer de tv-afbeelding. Activeer de optie Maak dit scherm mijn primaire optie. Voer het TFT-testprogramma uit.

Stap 4

Selecteer de gebruikte tv-schermresolutie, kleurdiepte en verversingssnelheid, bijvoorbeeld 1366x768, 32 bit en 60 Hz. Klik op het pictogram Gevuld scherm. Onderzoek uw tv-scherm zorgvuldig op dode pixels. Druk op de pijl naar rechts op uw toetsenbord om van scherm te wisselen. Sommige pixels werken mogelijk niet correct met een bepaalde kleur. Herhaal dit proces en bekijk het scherm met alle beschikbare kleuren. Druk op Esc om dit menu te verlaten.

Stap 5

Open nu het rastermenu en zorg ervoor dat het scherm in even vierkanten is verdeeld. Druk op de linkermuisknop om de achtergrond van het raster te wijzigen. Voer een vergelijkbare procedure uit nadat u het menu "Cirkels" hebt geopend.

Stap 6

Klik op het pictogram "Bewegend Vierkant". Bekijk de gegevens die in de linkerbovenhoek worden weergegeven. Zorg ervoor dat het scherm een consistente schermverversingsfrequentie behoudt. Ontdek de vertraging bij het weergeven van de afbeelding.

Stap 7

Voer dezelfde analyse van de tv-conditie uit door het menu Bewegende lijnen te openen. Speel een high-definition video van goede kwaliteit af en geniet van het beeld dat door het tv-scherm wordt weergegeven.

Aanbevolen: