Wat Is Een Lomocamera

Inhoudsopgave:

Wat Is Een Lomocamera
Wat Is Een Lomocamera

Video: Wat Is Een Lomocamera

Video: Wat Is Een Lomocamera
Video: Lomography vs Photography - What’s the Difference? 2024, April
Anonim

Lomography is een nieuwe beweging van moderne fotografen die speciale camera's gebruiken en ernaar streven de eenvoudigste, maar tegelijkertijd spectaculaire foto's te maken. Veel liefhebbers van fotografische kunst experimenteren minstens één keer in hun leven met de zogenaamde lomocamera's. Dus wat is het?

Wat is een lomocamera
Wat is een lomocamera

Een beetje geschiedenis

In 1984 produceerde de Leningrad Optical and Mechanical Association de LOMO-Compact-Avtomat-camera, verrassend eenvoudig te gebruiken en in staat om de wereld om zich heen vast te leggen zoals die is. Het LOMO-apparaat vereiste geen dure film en professionele vaardigheden. De populariteit van deze camera kwam echter iets later - slechts 10 jaar later, toen studenten uit Wenen genaamd Matthias Figel en Wolfgang Stranzinger voor het eerst merkten hoe interessant eenvoudige foto's die ermee gemaakt kunnen worden. Dit is hoe het genre van "lomo" werd geboren en de internationale lomografische gemeenschap werd gecreëerd. De Australiërs bedachten hun eigen decodering van de afkorting, die in feite ook de essentie van lomografische kunst weerspiegelt: LOve and MOtion (liefde en beweging).

Welke camera's worden beschouwd als lomocamera's?

Om eigenaar te worden van een lomocamera is het helemaal niet nodig om modieuze en dure apparaten uit het buitenland te kopen: de Sovjet-Unie was immers het thuisland van lomocamera. Bezoek komend weekend de dichtstbijzijnde vlooienmarkt!

Totdat de bovengenoemde Lomography-gemeenschap speciale camera's van een nieuwe generatie begon te produceren, werd alleen de Sovjet-LOMO-Compact-Avtomat-camera gebruikt voor lomography. Op dit moment worden er nogal wat camera's geproduceerd die voor hetzelfde doel worden gebruikt. Bijvoorbeeld Action Sampler, ActionSampler Flash, Colorsplash en FishEye camera (ook wel fisheye genoemd). Al deze camera's geven ongeveer hetzelfde resultaat: donkere hoeken, gebrek aan diepte in foto's en een charmante retro-vibe. Ik wil echter vooral de Koreaanse camera "Holga" opmerken - dit is een relatief goedkoop apparaat dat voornamelijk van plastic is gemaakt en tot de categorie speelgoedcamera's behoort. Het is populair geworden bij lomography-enthousiastelingen vanwege zijn verbazingwekkend levendige kleuren en bijna perfect verduisterde hoeken.

Toegegeven, als je lomografie gaat doen in bijna extreme situaties (bijvoorbeeld tijdens actieve beweging), dan moet je trouw blijven aan de Sovjet LOMO-Compact-Avtomat. Deze camera heeft een verrassend duurzame body en de lenzen zijn bestand tegen temperaturen tot -20.

De imperfectie van fotografie (vervaging, gevoel van beweging, verduistering) is wat lomofotografie zijn charme geeft. Dus probeer het en zoek naar interessante effecten!

Een goed voorbeeld van een foto gemaakt met een lomo camera is deze: licht verdonkerde hoeken, maar het beeld is scherp genoeg. Om je camera te gaan voelen, moet je een beetje oefenen. Lomofotografie wordt ook gekenmerkt door meervoudige belichting, wanneer afbeeldingen op elkaar worden gelegd, waardoor een verbazingwekkend surrealistisch effect ontstaat.

Aanbevolen: