Zelf Een Schotelantenne Opzetten

Inhoudsopgave:

Zelf Een Schotelantenne Opzetten
Zelf Een Schotelantenne Opzetten

Video: Zelf Een Schotelantenne Opzetten

Video: Zelf Een Schotelantenne Opzetten
Video: Schotel zoekt zelf de juiste satelliet op. Geen gehannes meer met zoeken. 2024, Mei
Anonim

Satelliettelevisie wordt steeds actiever in het leven van Russen, een schotelantenne op het dak of de muur van een huis is al lang geen verrassing meer. In de meeste gevallen wordt de installatie en configuratie van een set satellietapparatuur uitgevoerd door de meesters van het bedrijf dat het heeft verkocht. Maar dit werk kan alleen worden gedaan.

Zelf een schotelantenne opzetten
Zelf een schotelantenne opzetten

instructies:

Stap 1

Voordat u de antenne installeert, moet u de exacte coördinaten van de satelliet weten, deze zijn te vinden op internet. In het geval dat u een set apparatuur installeert voor het ontvangen van een signaal van Tricolor TV, een van de toonaangevende aanbieders van satelliettelevisie, moet de antenne tijdens de installatie exact naar het zuiden worden gericht.

Stap 2

Bevestig de antenne, verbind de converter en de ontvanger met een kabel met F-connectoren. Verbind de receiver en tv met de meegeleverde kabels. Schakel de tv om het signaal van de ontvanger te ontvangen. Druk op de rode knop op de afstandsbediening van de receiver (een optie voor Tricolor TV wordt overwogen). Er zou een venster met twee schalen op het scherm moeten verschijnen - het signaalniveau en de kwaliteit ervan. Totdat de antenne op de satelliet is gericht, zijn de schalen leeg. Als het venster niet verschijnt en het scherm leeg is, controleer dan of alle kabels goed zijn aangesloten.

Stap 3

Als het venster verschijnt, gaat u verder met het afstemmen van de antenne. In het geval dat u de antenne niet tegelijkertijd kunt afstemmen en het tv-scherm kunt zien, heeft u een assistent nodig. U kunt met hem communiceren via de mobiele telefoon. U stemt de antenne af, de assistent observeert de schalen van signaalsterkte en kwaliteit.

Stap 4

Om af te stemmen op Tricolor TV, moet je de antenne richten op een punt dat zes graden links van het zuiden ligt - als je ernaar kijkt. Maar om een satelliet te vangen, draait u de antenne eerst ongeveer drie graden naar links van de zuidelijke richting. Laat de plaat zakken en begin hem dan langzaam op te tillen. Als er een signaal verschijnt, moet de helper dit onmiddellijk melden.

Stap 5

Als het niet mogelijk was om het satellietsignaal op te vangen, laat de schotel dan weer zakken, draai hem nog een graad naar links en begin hem langzaam weer omhoog te brengen, enzovoort, meerdere keren. De ervaring leert dat het meestal niet meer dan tien minuten duurt om een satelliet vast te leggen.

Stap 6

Zodra het signaal verschijnt, draait u de antennebevestigingen lichtjes vast. Nu is het uw taak om de antenne zorgvuldig af te stemmen om een signaalniveau van minimaal 80% te bereiken. Wanneer de gewenste signaalsterkte en kwaliteit is verkregen, zet u de antenne definitief vast.

Aanbevolen: