Digitale Camera: Hoe Maak Je De Juiste Keuze

Inhoudsopgave:

Digitale Camera: Hoe Maak Je De Juiste Keuze
Digitale Camera: Hoe Maak Je De Juiste Keuze

Video: Digitale Camera: Hoe Maak Je De Juiste Keuze

Video: Digitale Camera: Hoe Maak Je De Juiste Keuze
Video: How to Make Laundry Baskets Out of Thin Plywood // Tiny Apartment Build Ep.10 2024, Mei
Anonim

Moderne technologie stelt ons in staat om interessante en belangrijke gebeurtenissen uit het dagelijks leven of belangrijke datums voor een lange tijd vast te leggen. De kwaliteit van de gemaakte foto's zal grotendeels afhangen van de juiste keuze van een digitale camera. Er is tegenwoordig een enorm aantal camera's op de markt, die verschillen in zeer verschillende parameters. Hoe raak je niet in de war door de verscheidenheid aan camerakenmerken en maak je de juiste keuze?

Digitale camera: hoe maak je de juiste keuze
Digitale camera: hoe maak je de juiste keuze

instructies:

Stap 1

Let bij het kiezen van een camera die geschikt is voor uw doeleinden allereerst op de prijs. Een goed professioneel apparaat kost 20 duizend roebel en meer. Bepaal zelf of je zo'n hoge beeldkwaliteit echt nodig hebt, of dat je het wat opoffert door te kiezen voor goedkopere amateurapparatuur.

Stap 2

Kies voor eenvoudige 'thuis'-opnamen een camera met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Dergelijke digitale apparaten hebben een prijsklasse van maximaal 8-10 duizend roebel en hebben geen breed scala aan hulpfuncties.

Stap 3

Besteed aandacht aan de kenmerken van de cameramatrix, een soort analoog van fotografische film. De kwaliteit van de resulterende afbeelding wordt grotendeels bepaald door het aantal matrixpixels waaruit de afbeelding bestaat.

Stap 4

Zoek uit wat de grootte van de matrix van deze eenheid is. Hoe groter deze waarde, hoe hoger de resolutie en hoe nauwkeuriger de weergave van kleurschakeringen. Het kenmerkt ook de matrixgevoeligheid. Voor fotograferen bij normaal daglicht is een gevoeligheid van rond de 400 (ISO) voldoende. Over het algemeen geldt: hoe hoger de ISO-instelling, hoe beter de opnamen bij weinig licht.

Stap 5

Bepaal de brandpuntsafstand die de voorkeur heeft voor uw doeleinden. Deze eigenschap wordt opgevat als de afstand die de in de lens gebroken bundel zal afleggen naar een punt op de matrix. Een kleine brandpuntsafstand kan meer ruimte in het beoogde frame afdekken. Een goede camera heeft een zoomsysteem waarmee je tijdens het fotograferen de brandpuntsafstand kunt aanpassen (de zogenaamde zoom). Het heeft de voorkeur boven systemen niet met digitale, maar optische focusverhoging, maar gecombineerde schema's zijn ook mogelijk.

Stap 6

Het volgende kenmerk dat u moet evalueren, is het type en de grootte van de digitale geheugenkaart. Het is geïmplementeerd in de vorm van een opslagmedium waarmee u de gemaakte foto's kunt opslaan. Let bij het kiezen op de overeenstemming van de geheugenkaart met het type camera. Een kaart van 256 MB kan ongeveer 70-90 foto's bevatten.

Stap 7

Let bij de aanvullende specificaties op de grootte van het LCD-scherm en de parameters van de ingebouwde flitser. Het acceptabele formaat voor het opslaan van afbeeldingen (JPEG, TIFF, enzovoort) is ook belangrijk.

Aanbevolen: