Hoe Sluitertijd In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Sluitertijd In Te Schakelen
Hoe Sluitertijd In Te Schakelen

Video: Hoe Sluitertijd In Te Schakelen

Video: Hoe Sluitertijd In Te Schakelen
Video: SHUTTERSPEED - EASY EXPLAINED 📷 Photography Tutorial for Beginner 2024, April
Anonim

Blootstelling verwijst naar het tijdsinterval waarin licht wordt blootgesteld aan een deel van de lichtgevoelige matrix of het materiaal om er een geschikte blootstelling aan te verlenen. Of, in eenvoudiger bewoordingen, dit is de hoeveelheid tijd die uw camera opent om licht vast te leggen. Met de juiste sluitertijd maak je prachtige artistieke foto's. En over het algemeen biedt belichtingsregeling veel mogelijkheden voor de fotograaf.

Hoe sluitertijd in te schakelen
Hoe sluitertijd in te schakelen

Noodzakelijk

fototoestel

instructies:

Stap 1

Zoek Tv- en S-modi - sluiterprioriteiten - in het cameramenu. Dit betekent dat je zelf de sluitertijd handmatig instelt en de camera zelf de diafragmawaarde kiest.

Stap 2

Neem een korte sluitertijd. Bijvoorbeeld 1/125 van een seconde. Dit type sluitertijd wordt meestal gebruikt voor het fotograferen van dynamische scènes, sportevenementen en snel bewegende objecten. Bij gebruik van een korte sluitertijd is het echter aan te raden een statief te gebruiken om de mogelijkheid van een wazige opname te voorkomen. De optimale korte sluitertijd zonder statief begint bij 1/100 sec. Met deze waarde heeft de camera de tijd om een scherpe opname te maken, ondanks het schudden van de handen (absoluut alle mensen hebben hun handen trillen). Hoe sneller de sluitertijd, hoe sneller de sluiter van de camera wordt ontspannen.

Stap 3

Probeer foto's te maken van vliegende vogels op 1/500ste of sneller. Maar denk aan de verlichting (hoe minder het is, hoe donkerder het frame). Binnen is het beter om een flitser met een korte sluitertijd te gebruiken om een heldere en hoogwaardige opname te maken.

Stap 4

Stel een lange sluitertijd in. Maak een foto bij weinig licht (binnen in de schemering of 's nachts). Dit is de zogenaamde "creatieve" belichting, omdat het interessante "magische" opnames en ongebruikelijke effecten oplevert.

Stap 5

Probeer een foto te maken van stromende regen met een sluitertijd van ¼ en je krijgt ononderbroken, evenwijdige lijnen in het beeld. En deze foto's zien er erg leuk en interessant uit. Een voorwaarde voor het gebruik van lange sluitertijden is een statief. Zonder dit gaan alle inspanningen verloren en is er geen plezier meer aan het schietproces.

Stap 6

Onthoud de hoofdregel: hoe langer de sluitertijd, hoe langer de cameramatrix zal werken, en hoe langer deze zal werken, hoe meer deze zal opwarmen, en dienovereenkomstig, hoe meer hij opwarmt, hoe meer ruis hij zal genereren. Geef je dus niet te vaak over aan lange sluitertijden.

Aanbevolen: