Een Netwerk Opzetten Via Bluetooth

Inhoudsopgave:

Een Netwerk Opzetten Via Bluetooth
Een Netwerk Opzetten Via Bluetooth

Video: Een Netwerk Opzetten Via Bluetooth

Video: Een Netwerk Opzetten Via Bluetooth
Video: how to connect internet from mobile to PC via Bluetooth 2024, Mei
Anonim

Om een laptop in te stellen om via een mobiele telefoon verbinding te maken met internet, kun je het BlueTooth-netwerk gebruiken. Dit bespaart u de moeite om uw telefoon op uw mobiele pc aan te sluiten.

Een netwerk opzetten via bluetooth
Een netwerk opzetten via bluetooth

instructies:

Stap 1

Er zijn twee voorwaarden voor de uitvoering van de taak: de laptop heeft een BlueTooth-adapter en de mogelijkheid om de telefoon als modem te gebruiken. Stel eerst internet in op uw mobiele telefoon. Controleer of de verbinding werkt.

Stap 2

Installeer de juiste stuurprogramma's voor de BlueTooth-adapter van uw laptop. Soms heb je bepaalde stuurprogramma's nodig om dit kanaal te gebruiken om verbinding te maken met internet. Selecteer nu het programma waarmee u uw laptop gaat synchroniseren met uw mobiele telefoon. Het is beter om de door de fabrikant aanbevolen hulpprogramma's te gebruiken, zoals PC Suite.

Stap 3

Installeer deze applicatie op je laptop. Zet de BlueTooth-functie op je telefoon aan. Maak uw apparaat zichtbaar voor andere apparatuur. Open het configuratiescherm op je laptop en ga naar het menu "Netwerk en internet". Selecteer "Een draadloos apparaat aan het netwerk toevoegen". Wacht tot uw mobiele telefoon in de lijst met beschikbare apparaten verschijnt. Markeer het telefoonpictogram en klik op Volgende. Voer een eenvoudig wachtwoord in en voer het opnieuw in op uw telefoon om de synchronisatie-opties te accepteren.

Stap 4

Start PC Suite en open het menu Verbindingen beheren nadat het hulpprogramma uw telefoon heeft gedetecteerd. Klik op de knop Instellingen. Configureer de instellingen voor het menu dat verschijnt. Meestal moet u een gebruikersnaam, wachtwoord en toegangspunt opgeven. Klik op de knop Opslaan.

Stap 5

Klik in het geopende venster op de knop "Verbinden" en wacht op de verbinding met de server. Nadat u toegang tot internet heeft gekregen, minimaliseert u eenvoudig het programmavenster. Als u het hulpprogramma PC Suite sluit, wordt de internetverbinding automatisch verbroken. Controleer regelmatig het batterijniveau van uw telefoon om ongewenste uitschakelingen te voorkomen.

Aanbevolen: