Optica Kiezen?

Inhoudsopgave:

Optica Kiezen?
Optica Kiezen?

Video: Optica Kiezen?

Video: Optica Kiezen?
Video: Как открыть салон оптики | «Работаю на себя» 2024, Mei
Anonim

Als u in de loop van de tijd een nieuwe DSLR-camera koopt, moet u er extra lenzen voor aanschaffen. Je hebt ze nodig als je fotografie meer wordt dan alleen een hobby en je in allerlei genres moet fotograferen - portretten, landschappen, stillevens, op verschillende afstanden, met verschillende belichting. Dat wil zeggen, als je professioneel gaat fotograferen.

Welke optiek is het beste?
Welke optiek is het beste?

instructies:

Stap 1

Kies lenzen op basis van de belangrijkste parameters waarin ze verschillen - brandpuntsafstand en diafragma. Kies een brandpuntsafstand afhankelijk van de scènes die u wilt opnemen. Lenzen met een brandpuntsafstand van 13-28 mm maken meestal opnamen van architectuur, landschappen, interieurs en stadsvakanties. De brandpuntsafstand van 35-58 mm is het meest veelzijdig en gebruikelijk. Meestal worden deze lenzen bij de camera geleverd. Optica met een grote brandpuntsafstand van 105-200 mm worden gebruikt voor het fotograferen van verre objecten - sportwedstrijden, wilde dieren, groepen mensen op afstand. Lenzen met een afstand van meer dan 300 mm worden meestal gebruikt voor opnamen in stadions en tijdens fotografie.

Stap 2

Let op het materiaal waarvan de lenzen zijn gemaakt. Als u naar reclamespots kijkt die de voordelen van een lens demonstreren, zult u begrijpen dat veel fabrikanten glazen lenzen als de onbetwiste voordelen van de camera beschouwen. De verklaring is simpel: ze zijn niet zo gevoelig voor mechanische schade (krassen) als bijvoorbeeld plastic exemplaren. Stof hecht zich ook sneller aan plastic lenzen, vraag uw winkelier of de lens die u koopt een Image Stabilizer heeft. Een belangrijke parameter waarmee u heldere foto's kunt maken, zelfs bij sterk schudden. Dit is vooral belangrijk als je camera zelf niet is uitgerust met een gimbal.

Stap 3

Kies een lens voor diafragma. Diafragma - het vermogen van de lens om deze of gene helderheid (verlichting) van het beeld door te geven. Het diafragma is afhankelijk van twee waarden - de grootte van het gat in de lens en de brandpuntsafstand. Oordeel zelf, als je een pot met bloemen recht voor een open raam zet, en dan het raam voor de helft afdekt met een gordijn en de pot naar de tegenoverliggende muur verplaatst - op welk punt zal er meer licht op komen? Natuurlijk, als de pot bij het open raam staat. Dienovereenkomstig, hoe verder weg het onderwerp is, hoe meer diafragma nodig is om het vast te leggen. Gebruik voor fotografie bijvoorbeeld ultrasnelle lenzen - met een waarde groter dan 1,4.

Aanbevolen: