Hoe Kies Je Een Lens Voor Canon

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Lens Voor Canon
Hoe Kies Je Een Lens Voor Canon

Video: Hoe Kies Je Een Lens Voor Canon

Video: Hoe Kies Je Een Lens Voor Canon
Video: What LENS should YOU BUY?! 2024, Mei
Anonim

De keuze van de lens is niet minder belangrijk dan de keuze van de camera zelf. Beginnende fotografen gaan gewoon los - er is te veel keuze aan lenzen. Verdwaal niet, maar kies precies wat nodig is voor de ideeën en ideeën van je fotografie.

Hoe kies je een lens voor Canon
Hoe kies je een lens voor Canon

instructies:

Stap 1

Veel camera's worden al verkocht met zogenaamde "kit" lenzen. Deze budgetoptie is perfect voor de zeer beginners. Het verschil tussen een "karkas" en een apparaat met een lens in de kit is immers slechts een paar honderd roebel. Maar als je na verloop van tijd een hoger niveau in je techniek bereikt, dan wil je hoogstwaarschijnlijk van lens wisselen voor een andere.

Stap 2

Onder elkaar zijn lenzen onderverdeeld in vast en zoomlens, standaard, televisie en groothoek. Ze zijn ook onderverdeeld in een hoog diafragma en een laag diafragma. En natuurlijk verschillen ze in kosten - er zijn budget- en professionele. Je moet niet op dure apparatuur jagen, in de regel zal het erg moeilijk zijn om het verschil te zien tussen opnames van een budgetlens en een professionele lens.

Stap 3

Als je een paar lenzen wilt kopen voor alle gelegenheden, dan moeten ze met verschillende brandpuntsafstanden zijn, maar het liefst met een vast. Dit wil niet zeggen dat zooms slecht zijn, maar professionals kiezen voor de eerste optie. Er zijn geen slechte lenzen, er is er maar één de beste voor elk moment.

Stap 4

Kies voor close-up portretten een lens met een brandpuntsafstand van 105 mm, voor portretten tot middellange lengte - 70 -85 mm, volledige lengte - 50 mm. Groothoeken worden beschouwd als de beste voor landschapsfotografie, hoewel je met 50 mm een behoorlijk mooie foto kunt krijgen.

Stap 5

Met macrofotografie kun je verschillende insecten fotograferen, met andere woorden, je kunt iets heel kleins van dichtbij fotograferen. Voor dergelijke doeleinden kun je beter een lens kiezen met een brandpuntsafstand van 300 mm of meer. Het belangrijkste is meer oefenen en hard werken, en dan kun je met elke lens echte meesterwerken maken.

Aanbevolen: