Een Telefoon Van Lage Kwaliteit Retourneren?

Inhoudsopgave:

Een Telefoon Van Lage Kwaliteit Retourneren?
Een Telefoon Van Lage Kwaliteit Retourneren?

Video: Een Telefoon Van Lage Kwaliteit Retourneren?

Video: Een Telefoon Van Lage Kwaliteit Retourneren?
Video: Telefoon reparatie bij Telefoonmaken.nl 2024, Mei
Anonim

De verzadiging van de markt met allerlei goederen heeft ook een keerzijde: producten van lage kwaliteit. En niemand is immuun voor dit probleem - in elke winkel kun je een defecte telefoon of huishoudapparaat kopen. En het is vaak nodig om verschillende autoriteiten te omzeilen en kostbare tijd te besteden aan het terugvorderen van het uitgegeven geld. Dus wat moet een koper weten om zonder problemen een telefoon van lage kwaliteit te vervangen of een terugbetaling te krijgen?

Een telefoon van lage kwaliteit retourneren?
Een telefoon van lage kwaliteit retourneren?

instructies:

Stap 1

Ten eerste heeft u volgens de wet "Over de bescherming van consumentenrechten" het recht om binnen twee weken een terugbetaling te eisen voor een defect product. De termijn voor het terugbetalen van het bestede bedrag mag niet langer zijn dan 10 dagen. Als er meer dan twee weken zijn verstreken sinds de aankoop, zal het in dit geval iets moeilijker zijn om uw geld terug te krijgen.

Stap 2

Dus kom naar de winkel en spreek je beweringen uit. De verkoper gaat akkoord met uw redenen en u krijgt uw zuurverdiende geld terug. Dit is de ideale verkoper-koper relatie.

Stap 3

Maar in de meeste gevallen is het tegenovergestelde waar. De beheerder heeft geen haast om in uw problemen te duiken en het geld terug te geven. Dien in dit geval een schriftelijke claim in twee exemplaren in en geef deze aan de winkelbeheerder of verstuur deze per aangetekende post. Indien de beheerder aandringt op een onderzoek om de oorzaak van het niet goed functioneren van de goederen te achterhalen, dan heeft hij het volste recht om dat te doen. Als bij het onderzoek een fabrieksfout of storing aan het licht komt die niet uw schuld is, komen alle kosten voor rekening van de winkel. Welnu, als uit het onderzoek uw schuld blijkt, dan moet u zelf de kosten betalen. U hebt het volste recht om bij het examen aanwezig te zijn en, als u het er niet mee eens bent, in beroep te gaan tegen de uitslag bij de rechtbank, en om een onafhankelijk onderzoek af te nemen. Ook overhandig je het examencertificaat aan de winkeladministratie. Vergeet tegelijkertijd niet in de declaratie de eis tot vergoeding van de kosten van het onderzoek toe te voegen. Als de administratie in dit geval zwijgt, is het noodzakelijk om contact op te nemen met de regionale afdeling van Rospotrebnadzor.

Aanbevolen: